Изследователи от университета Емъри са открили как да накарат кучетата

...
Изследователи от университета Емъри са открили как да накарат кучетата
Коментари Харесай

Сканирането на мозъка разкрива в какво се взира кучето ви

Изследователи от университета " Емъри " са разкрили по какъв начин да накарат кучетата да лежат неподвижно в апаратите за ядрено-магнитен резонанс в продължение на 30 минути без ограничавания, с цел да могат да схванат отговорите на въпроси като: " Обича ли ме кучето ми? "

 Последното изследване преглежда два съществени метода, по които кучешкото око се разграничава от човешкото, и по какъв начин по-широката вероятност може да повлияе на държанието им.

Учените разкодираха образни изображения от мозъка на куче, като по този метод за пръв път се срещнаха с метода, по който кучешкото схващане реконструира видяното. В списанието Journal of Visualized Experiments е оповестено проучването, извършено в университета Емори.

Резултатите сочат, че кучетата са по-скоро насочени към дейностите в заобикалящата ги среда, в сравнение с към това кой или какво прави действието.

Изследователите записват невронните данни от fMRI на две будни, необезпокоявани кучета, до момента в който те гледат видеоклипове в три 30-минутни сесии с обща дълготрайност 90 минути. След това те употребяват логаритъм за машинно образование, с цел да проучват моделите в невронните данни.

" Показахме, че можем да следим интензивността в мозъка на кучето, до момента в който то гледа видеоклип, и най-малко в лимитирана степен да реконструираме това, което то гледа ", споделя Грегъри Бърнс, професор по логика на психиката в Емъри и създател на публикацията. " Фактът, че сме в положение да го създадем, е незабравим. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР