Изследователи от университета Бен Гурион в район Негев в Южен

...
Изследователи от университета Бен Гурион в район Негев в Южен
Коментари Харесай

Изследване: Киселото мляко може да помогне да не умрете от коронавирус

Изследователи от университета Бен Гурион в регион Негев в Южен Израел споделят, че са разпознали молекули в киселото мляко, които са ефикасни при лекуването на разнообразни възпалителни положения, в това число " цитокинова стихия ", породени от COVID-19, оповестява БГНЕС.
Цитокиновите стихии са виновни за някои от случаите на дихателната непълнота при COVID-19. Те се следят, когато имунната система на тялото прекали и нападна сама себе си - една от водещите аргументи за гибел при пациенти с COVID-19.
 Каква е разликата сред кисело мляко, йогурт и скир Каква е разликата сред кисело мляко, йогурт и скир
В наши дни млечните артикули са на всички места, употребяват се във всяко едно домакинство и оферират в действителност огромно разнообразно. Увеличава...
е извършено от студентът Орит Малка и проф. Раз Йелинек, декан по проучванията и развиването в университета Бен-Гурион и неотдавна е оповестено в рецензираното списание Microbiome.
Йелинек сподели, че няколко години преди пандемията от ковид, Малка вижда, че киселото мляко има лечебен резултат и стартира да го учи в лабораторията на Йелинек. Заедно те разпознали молекули в киселото мляко, които имат изключителни антибактериални и противовъзпалителни свойства.
" Една от главните аргументи хората да умират от Коронавирус е цитокиновата стихия. Цитокините са имунни молекули, предопределени да оказват помощ на тялото да се бори с нашественици като вируси. Но при избрани условия - а учените не знаят тъкмо за какво - тялото минава в някакъв тип свръхформа и отделя доста цитокини, толкоз доста, че ви убива. Това се случва по време на COVID-19. И по този начин, когато Коронавирус стартира, казахме, дано забележим дали тези молекули могат да оказват помощ против цитокиновите стихии ", изяснява Йеленик.
Молекулите в киселото мляко освен отстраняват цитокиновата стихия, само че и възвръщат салдото на имунната система. " Това беше в действителност удивително ", сподели Йелинек.
 Как да си създадем кисело мляко Как да си създадем кисело мляко
Хубаво би било да си надоите млякото сами или да си намерите в действителност прясно мляко (не от магазина, а от тези положителни баби и дядовци, ко...
" Цитокиновите стихии не се случват единствено при COVID-19. Това е доста неприятно положение с в действителност доста малко лекувания против него ", сподели още той.
Изследователите са в края на сформирането на започваща компания под чадъра на BGN Technologies за по-нататъшно развиване и комерсиализация на технологията. Йелинек сподели, че компанията би трябвало публично да започва през идващите няколко седмици и по-късно те ще наберат средства за осъществяване на клинични опити. Надява се, че тестванията ще могат да стартират в границите на няколко месеца.
Йелинек означи, че той и Малка са провели и други опити с киселото мляко и са открили, че то има капацитета да се бори и с патогенните бактерии. По-конкретно, молекулите са в положение доста да понижат вирулентността на причинителя на холера.
" Това е първата проява, че вирулентността на човешките патогенни бактерии може да бъде смекчена от молекули, секретирани в пробиотични млечни артикули, като кисело мляко или кефира. Не мисля, че до момента има молекулярни механизми, за които хората сигурно са знаели, че имат лечебен резултат. Сега към този момент знаем ", сподели Йелинек.
 Златно кисело мляко - от какво се подготвя и защо е потребно? Златно кисело мляко - от какво се подготвя и защо е потребно?
Kaкви ca пoлзитe зa здрaвeтo oт кoмбинaциятa нa киceлo млякo c куркумa? Куркумaтa e cупeрхрaнa, кoятo cъдържa мoщни aнтиoкcидaнти и c...
Проучване: (в началото на пандемията)

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР