Изследователи от Северозападния университет в Еванстън, Илинойс установиха, че нашите

...
Изследователи от Северозападния университет в Еванстън, Илинойс установиха, че нашите
Коментари Харесай

Краят на химиотерапията? Всички ракови клетки имат код убиец, който може да бъде задействан без изто

Изследователи от Северозападния университет в Еванстън, Илинойс откриха, че нашите кафези могат да се самоубият. В момента това става от самата болест или посредством потреблението на химиотерапия. "Кодовете за ликвидиране " могат да бъдат синтетично дублирани и да бъдат дейно употребявани в битката против рака, демонстрира изследване, оповестено в Nature Communications.

Експертите плануват, че злокачествените кафези могат да бъдат насърчавани да "се самоубият ", без да се изпомпват в тялото токсични химически субстанции, както става при химиотерапията.

Веднага щом вътрешните телохранители на клетката почувстват, че мутира в рак, тя самоактивира кода за ликвидиране. Те са вградени в рибонуклеинови киселини, като са се развили преди повече от 800 милиона години частично, с цел да предпазят тялото от заболявания.

Въпреки своята функционалност, те не постоянно могат да се конкурират с нападателните тумори. Затова учените изкуствено подтикват тези дребни РНК посредством избрани субстанции. Експертите употребяват синтезираните РНК, като непосредствено ги вкарват в клетките и да задействат ключа за ликвидиране. Това е от огромна изгода за пациента, който се лишава от страничните резултати на химиотерапията.

Целта не е да се измисли нова изкуствена токсична субстанция, а да се употребявам механизъм, основан от самата природа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР