Изследователи от САЩ и Индия са установили, че замърсеният въздух

...
Изследователи от САЩ и Индия са установили, че замърсеният въздух
Коментари Харесай

Мръсният въздух ни подтиква към престъпления

Изследователи от Съединени американски щати и Индия са открили, че нечистият въздух подтиква хората да правят закононарушения и измами, пишат съветски медии.

Причината може да е в тревогата, равнищата на която се покачват от мръсния въздух.

Специалистите са анализирали данните, събрани от 9360 американски града за 9 години. В обитаемоте места със мощно нечист въздух равнищата на престъпността са се оказали по-високи. Освен това, специалистите са провели и редица опити. При един от тях е оценена склонността на участниците да употребяват неетични тактики за договаряния.

Доброволците е трябвало да опишат в писмена форма живота в регионите с замърсен или чист въздух. Учените са разкрили, че тези, които пишат за нечистите места, са били по-склонни да се държат неетично и са били по-неспокойни, в сравнение с тези от чистите региони.

При различен опит на 256 души е показана фотография със замърсяване или без. Доброволците е трябвало да си показват, че живеят на това място и да размишляват за възприятията, които пробужда фотографията у тях. След това те са решавали задача на компютъра, като за всеки верен отговор са получавали по 50 цента. В даден миг на участниците е обявено, че могат да видят верния отговор, в случай че слагат курсора на мишката на несъмнено място, само че са били помолени да не го вършат. Специалистите са наблюдавали какъв брой постоянно надникват доброволците. Оказва се, че участниците, живеещи в региони с замърсен въздух, го вършат по-често.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР