Изследователи от Норвегия казват, че COVID-19 вероятно е бил много

...
Изследователи от Норвегия казват, че COVID-19 вероятно е бил много
Коментари Харесай

COVID е бил в Европа седмици преди първите потвърдени случаи

Изследователи от Норвегия споделят, че COVID-19 евентуално е бил доста по-разпространен в Европа и по света, преди да бъде показан на света.

Учени от университетската болница Акерсхус покрай Осло идентифицираха позитивен резултат от ковид в кръвна проба, взета от бременна жена на 12 декември 2019 година, и споделят, че тя евентуално е била инфектирана в края на ноември или началото на декември.

„ Нашите открития трансформират историята на епидемията от корона както в Норвегия, по този начин и в света “, сподели Ан Ескилд, професор и основен доктор в Акерсхус.

„ Всъщност открихме четири от 1500 теста на бременни дами, които бяха позитивни преди да бъде диагностициран първият случай във Франция “, сподели тя пред Euronews.

През декември 2019 година в Ухан бяха разпознати групи от сходни на пневмония случаи, а на 12 януари 2020 година китайските управляващи споделиха за бързоразпространимия ковид.

Според Eurosurveillance, европейското списание за наблюдаване на инфекциозни болести, епидемиология, предварителна защита и надзор, първите три европейски случая бяха доказани във Франция на 24 януари 2020 година, откакто демонстрираха признаци единствено няколко дни по-рано.

През май 2020 година беше обявено, че различен френски пациент, лекуван от пневмония в болница на 27 декември 2019 година, е дал позитивна проба за COVID-19, откакто беше оценен тампон, взет по това време.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР