Изследователи от King`s College London и Imperial College London са

...
Изследователи от King`s College London и Imperial College London са
Коментари Харесай

Открит е ефективен начин за контролиране на симптомите на алергия

Изследователи от King`s College London и Imperial College London са разкрили нов способ за подкрепяне на пациенти с постоянно срещан вид алергия, който може да революционизира метода, по който се лекува сенната хрема. Това изследване вкарва концепцията за премерване на алергени от трева във въздуха, вместо просто преброяване на поленови зърна, за по-ефективно лекуване на признаците на сенна хрема, Medical News.

Сенната хрема, най-често срещаната форма на алергия, е постоянно срещан проблем, който визира милиони хора. Създава доста проблеми, изключително от края на март до септември. Симптоми като хрема, кихане, кашлица и сърбящи очи вършат живота сложен за доста хора и даже могат да влошат белодробни болести като астма, което от време на време води до хоспитализация.

Традиционно страдащите от алергия разчитат на всекидневен мониторинг на полени, който се състои в ръчно премерване на количеството полени във въздуха, с цел да ръководят признаците. Ново проучване обаче предлага по-прецизен метод. Ключът се крие в измерването на равнищата във въздуха на характерен тревен алерген, прочут като Phl p 5. Това е по този начин, тъй като количеството алерген, освободен от всяко поленово зърно, може да варира от ден дневно и точно тези алергени предизвикват най-вече признаци на алергична реакция.

В своето изследване откривателите са събрали ежедневни отчети за признаци на алергия и приложимост на медикаменти от възрастни, участващи в клинични изпитвания. Те също по този начин са разгледали данните за приемането в болница за астма. В същото време те са измерили количеството на тревния прашец и равнището на алергена Phl p 5 в King`s College London през същия интервал. Те разкрили, че равнището на този алерген в тревата е по-последователно обвързвано с алергични признаци, в сравнение с количеството полени.

Професор Стивън Тил от Кралския лицей в Лондон акцентира значимостта на това изобретение. Той отбелязва, че за страдащите от сенна хрема, изключително тези с тежки алергии към тревни полени, този способ за наблюдаване на алергени може да бъде по-надежден метод за прогнозиране и подготовка за признаци на алергия.

Това изследване е единствено началото на проучванията в тази област. Сега екипът изследва дали постоянното премерване на равнищата на алергени може да стане общоприета процедура. Те също по този начин учат други фактори на околната среда, като температура, вятър, мокрота и замърсяване на въздуха, които могат да повлияят на количеството алергени, освободени от всяко поленово зърно.

Работата предлага нова вяра за страдащите от алергия, като допуска, че посредством фокусиране върху равнищата на алергени, а освен върху броя на полените, признаците могат да бъдат по-ефективно ръководени и качеството на живот на милиони да се усъвършенства.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР