Изследователи от Англия и Австралия проведоха проучване за връзката между

...
Изследователи от Англия и Австралия проведоха проучване за връзката между
Коментари Харесай

Дневният сън при децата влияе на грамотността

Изследователи от Англия и Австралия организираха изследване за връзката сред дневния сън и развиването на грамотността при малчуганите на възраст от 3 до 5 години. В рамките на опита, чиито резултати са оповестени на уеб страницата на Дружеството за проучване на детската логика на психиката (SRCD), подрастващите от предучилищни занимални бяха тествани за познанията им за букви и звуци. След това бяха разграничени на две групи: в едната спяха денем, а в другата - не.

Оказа се, че почиващите единствено в границите на час-два са по-добри в разпознаването на непознати думи, съдържащи изучаваните звуци. Сънят обаче не повлия на успеваемостта на ученето на нови звуци и букви.

Открихме, че в случай че са подремнали, откакто са научили съвпадението на писмен знак със тон, децата си напомнят тази информация по-лесно и я употребяват за различаване на думи, разкри създателят на проучването Хуа Чен Ванг. Според него в предучилищните занимални може да употребяват новите резултати от изследването, когато се възнамеряват действия в класната стая. Ако учителите би трябвало да предадат нова информация, добре е да я придвижат по-близо до времето за лягане на децата - по този начин, че те да я запомнят по-добре.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР