Изразът "не си човек" може да се окаже по-точен, отколкото

...
Изразът "не си човек" може да се окаже по-точен, отколкото
Коментари Харесай

Половината човешко тяло е с нечовешки състав

Изразът "не си човек " може да се окаже по-точен, в сравнение с хората допускат. Учени от Института "Макс Планк " оповестиха, че по-голямата част от човешкото тяло в действителност не е... човешка, оповестява Би Би Си.

Междузвездният метеорит няма извънземни жители

Микроби пътуват сред планетите с галактически прахуляк

Проучването демонстрира, че човешките кафези действително сформират единствено 43% от общия брой кафези в човешкото тяло. Всички останали са "съжителстващи " микроби. Сред тях има както вируси, бактерии и други нездравословни микроби, по този начин и голям брой потребни. Учените споделят, че множеството от тези микроби не могат да се махнат от тялото, без значение какъв брой интензивно и постоянно се мие човек. Всъщност, микробите въобще не би трябвало да се махат.

Учени откриха за какво някои прилепи пият кръв

Учени откриха птици, които еволюират в нов тип

"Те са от основно значение за вашето здраве. Вашето тяло не е просто самите вас ", разяснява Рут Лей, началник на отдела за микробиологични науки към института.

Повечето от микробите са вътре в тялото. Най-голям брой от тях има в червата. Те са от главно значение за преработката на питателните субстанции. Микробите оказват помощ и на имунната система, генерирането на витамини и други действия в тялото, като учените към момента откриват доста нови неща.

Проучването дава и по-добра изясненост какво в действителност значи "човек ". Човешкият геном съдържа към 20 000 гени, само че в композиция с гените на микробите броят на гените в тялото доближава сред 2 млн. и 20 млн., споделят учените.

Поглъщаме ли пластмаса с минералната вода

Специалисти разкриха по какъв начин да си мием ефикасно ръцете

"Ние нямаме единствено един геном. Гените на микробите в тялото основават втори геном, който добавя работата на нашия. Това, което ни прави хора съгласно мен, е комбинацията от нашата ДНК с ДНК на микробите ", разяснява Саркис Мазманиан от Caltech.

Проучването демонстрира, че зависимостта на тялото от тези микроби е много по-голяма от колкото се счита. А това кара учените да се замислят до каква степен сегашните лекувания, изключително с антибиотици и даже имунизациите не въздействат отрицателно и на положителните и значими за тялото микроби. Според Лей връзката сред растежът на автоимунните болести и алергиите може да се дължи точно на вредите, които сходни лекувания носят върху положителните бактерии.

5 неща, които да чистите всяка седмица и 5, които да не

Космонавт разкрил извънземни бактерии върху МКС

Дори методът на хранене и преобладаващите видове храни, които човек избира, въздействат на това какви микроби ще преобладават в храносмилателната система. А това пък ще въздейства на метаболизма и ще се отразява на вероятността за напълняване, споделят още учените.

Всичко това значи, че човек би трябвало да се грижи добре освен за личното си тяло, само че и "съквартирантите " си. Освен това се отварят нови благоприятни условия за лекуване посредством поправяне на равнището на съответни микроби в тялото. Разбира се, нужни са много спомагателни изследвания, само че съгласно учените действителни резултати са постижими в средносрочен проект.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР