Изразът може да ви звучи твърде познат, но вие сте

...
Изразът може да ви звучи твърде познат, но вие сте
Коментари Харесай

6 от най-добрите храни против стареене

Изразът може да ви звучи прекомерно прочут, само че вие сте това, което ядете. Въз основа на това дано разберем кои са най -полезните хранителни артикули, които ви разрешават да останете млади и красиви.

Легендарните плодове и зеленчуци

Пет пъти дневно е най-хубавият метод за реализиране на здрава и сияйна кожа. Изпълвате тялото с голямо количество витамини, минерали, фибри и вода. Заедно с храненето и почистването, витамин С укрепва капилярите и усъвършенства производството на колаген, до момента в който витамин Е (съдържащ се в огромни количества в кивито и авокадото) и бета каротин (пигмент, открит в моркови, кайсии и манго) обезвреждат резултатите на свободните радикали, които могат да допринесат за прибързано стареене.

Вижте още:

Богатите източници на витамин С включват цитрусови сокове и плодове, пъпеш, ягоди, домати, чушки и зелен грах. Храните богати на калий оказват помощ за контролиране на равнищата на течности в клетките и за битка с подпухналостта и задържането на вода в организма.

Богати на витамин С, бета каротин и способни да спрат свободните радикали, боровинките са една от най-хубавите храни срещу стареене. Най -голямата изгода идва от пресните плодове, защото имат оптимално наличие на витамини и хранителни субстанции – кожата ви просто ще сияе от здраве!

Вижте още:

Пълнозърнести артикули

Пълнозърнестите храни са богати на фибри, които са от изгода за кожата по разнообразни способи. Те са потребни и за храносмилателната система, като ви оказват помощ да останете сити за по-дълъг интервал от време и предотвратяват запек. И когато храносмилателната система работи добре, кожата ще излъчва здраве и сила.

Вижте още:

Пълнозърнестите храни също съдържат витамини от група В, а точно В2 и В3, които подкрепят естественото действие на кожата. Увеличете приема на пълнозърнести храни като овесени ядки и кафяв ориз и избягвайте рафинирани зърна като бял самун, бяло брашно и бял ориз.

Вижте още:

Пълнозърнестите храни, дружно с пшеничните зародиши, също съдържат селен, минерален антиоксидант, който оказва помощ да се сведе до най-малко излагането на UV лъчи, а проучванията демонстрират, че може да помогне за попречване на рак на кожата. Цинкът, който също се съдържа в пълнозърнестите храни, оказва помощ за поддържането на еластиновите нишки и колагена, които оказват помощ за подсилване на кожата и понижаване и попречване на бръчки.

Вижте още:

Протеин

Ако в тялото ви липсват протеини, това ще се отрази отрицателно на косата, кожата, зъбите и ноктите.

Ключовите основи за тялото са храни богати на протеин като птици, риба, яйца, месо, сирене, сушен грах, фасул, нахут, зърнени храни и соя. Рибата е един от главните източници на протеини, фибри и доста хранителни субстанции.

Животворящата вода

Почти две трети от тялото ни се състои от вода. Водата е от значително значение за вярното храносмилане, а когато няма задоволително вода, насъбраните в тъканите отрови предизвикват утежняване на тена, общото положение на организма и също така форсират процеса на стареене.

Страхотни мазнини и масла

Изключвайки мазнините и маслата, изключително ненаситените, можете да нанесете неизмерима щета на външния си тип. Мазнините са значителен детайл, който обезпечава хидратация на кожата. Що се отнася до холестерола, има и „ положителни “ форми, които защищават от сърдечна непълнота.

Увеличете приема на зърнени храни, маслини, фъстъци и рапично масло, ядки, семена и риба като сьомга и скумрия.

Авокадото съдържа най-мощната композиция от субстанции срещу стареене: витамини Е и С, които отстраняват свободните радикали. Ако не обичате или не ядете риба, конопеното масло е добър вегетариански източник на омега-3 мастни киселини. Той е богат и на витамин Е, високо количество антиоксиданти, нужни за поддържане на младостта на кожата.

Фантастичната риба

Мастните риби като сьомга, херинга, скумрия и сардини са главният източник на значими мазнини, наречени омега-3 мастни киселини.

Те имат необятен набор от свойства срещу стареене. Диетата със сьомга оказва помощ за изглаждане на линиите и бръчките, като в същото време стяга кожата.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР