Израелци и палестинци си размениха вината за удара на баптистката

...
Израелци и палестинци си размениха вината за удара на баптистката
Коментари Харесай

Хамас: „Нищо не е останало“ от ракетата, която удари баптистката болница Ал-Ахли в Газа

Израелци и палестинци си размениха виновността за удара на баптистката болница Ал-Ахли в Ивицата Газа от 17 октомври. Представител на Хамас сподели, че " нищо не е останало " от ракетата, която удари болница в Газа, убивайки 471 души, заяви New York Times в неделя.

Израелци и палестинци си размениха виновността за удара от 17 октомври против баптистката болница Ал-Ахли в Ивицата Газа предходната седмица. Съединени американски щати и няколко самостоятелни проверяващи отчета поддържаха изказванията на Израел, че погрешно изстреляна ракета от Газа е предизвикала смъртоносния гърмеж. Междувременно, арабските страни осъдиха офанзивата, която съгласно тях е породена от израелски удар.

Съобщава се, че в неделя Хамас е отхвърлил настояванията на изданието за обзор на „ всички налични доказателства за боеприпаса “, блъснали мястото. „ Ракетата се е разтворила като сол във водата “, сподели Гази Хамад, почитан чиновник на Хамас, пред New York Times в телефонно изявление. „ Изпарена е. Нищо не е останало ", добави той.

Междувременно Салама Маруф, началник на ръководената от Хамас държавна медийна работа, съобщи в текстово известие до изданието: „ Кой споделя, че сме длъжни да представим останките от всяка ракета, която убива нашите хора? Като цяло можете да дойдете и да проучите и да потвърдите сами от доказателствата, които притежаваме. “

Израел обаче също отхвърли настояванията на изданието „ да даде регистрационни файлове за цялата си военна активност в региона по време на удара и отхвърли да посочи видеото, на което базира оценката си за палестинската отговорност “.

След офанзивата Израел стартира цялостно следствие. От страната обявиха, че е " безусловно несъмнено ", че гърмежът е резултат от несполучлива ракета, изстреляна от палестинската формация " Ислямски джихад " в следения от Хамас анклав.

В изказване представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари изясни в 18:15 часа, че Хамас е изстрелял залп от ракети против Израел. Малко по-късно, в 18:59 ч., към 10 ракети бяха изстреляни от Ислямски джихад от близкото гробище. Според представителя по това време, 18:59 ч., е имало известия за детонация в болничното заведение.

„ Според нашето разузнаване Хамас е ревизирал отчетите, схванал е, че това е ракета на Ислямски джихад, която е изстреляла неправилно, и е решил да стартира световна медийна акция, с цел да скрие какво в действителност се е случило “, сподели още Хагари, добавяйки: „ Те ( " Хамас " бел.ред.) стигнаха до такава степен, че надуха броят на жертвите. Те схванаха с безспорна сигурност, че болничното заведение е развалена от ракета, изстреляна неправилно от Ислямски джихад. "

Израел предприе описаните като най-смъртоносните удари против Газа, откакто бойци на Хамас нарушиха границата на 7 октомври и убиха 1400 души, основно цивилни, и взеха 212 заложници назад в обсадената линия.

В неделя Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че израелските въздушни и ракетни удари в отговор са умъртвили минимум 4 651 и ранили 14 245, като над един милион от 2,3 милиона души в гъсто популации анклав са разселени.

Израел е натрупал танкове и войски покрай оградената граница към Газа за планувана сухопътна инвазия, с цел да изкорени Хамас.

Въоръженото крило на Хамас съобщи, че е изстреляло повече ракети по Тел Авив в неделя. Няма незабавна информация за вреди или жертви.

Тъй като Израел продължава ежедневните бомбардировки, палестинците споделиха, че са получили възобновени израелски военни предизвестия да се реалокират от северната част на Газа на юг, с цел да избегнат най-смъртоносния спектакъл на войната.

Те обявиха още, че военни листовки, пуснати на територията, дълга единствено 45 километра (28 мили), съдържат в допълнение предизвестие, че могат да бъдат разпознати като симпатизанти на „ терористична организация “, в случай че останат на място.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР