Израелското посолство в Холандия е подало жалба срещу пародия на

...
Израелското посолство в Холандия е подало жалба срещу пародия на
Коментари Харесай

Израел се оплаква от холандска пародия на Евровизия

Израелското посолство в Холандия е подало тъжба против подигравка на израелския притежател на " Евровизия " , която подлага на критика израелската политика и провокира обвинявания в антисемитизъм, оповестява БиБиСи.

Скечът на " Играчката " на Нета Барзилай е излъчен в събота по време на сатирично шоу. Пародията е по отношение на насилието в Газа , където израелски бойци убиха 60 палестинци. Продуцентите на шоуто упорстват, че не е ориентирано към еврейската общественост.

Критици разяснява, че пародията провокира анти-еврейски предубеждения , като свързва евреите с пари в песента. Около 800 000 души оповестяват, че са гледали сатиричното шоу.



Водещата на предаването отхвърля да разяснява, а продуцентите разяснява, че не е имало желание да бъде антисемитско. " Събитията от предходната седмица се дискутират сатирично. Миналата седмица Израел завоюва състезанието за ария на Евровизия и съответства с стихия в спора в линията Газа. Пародията разисква политиката на Израел и изрично не е обвиняване против еврейската общественост ", изясняват те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР