Израелското министерство на отбраната днес представи плановете на ръководителя на

...
Израелското министерство на отбраната днес представи плановете на ръководителя на
Коментари Харесай

Израелското министерство на отбраната представи планове за нова фаза на войната в Газа

Израелското министерство на защитата през днешния ден показа проектите на ръководителя на ведомството Йоав Галант за идващия стадий от войната в Газа, които плануват по-целенасочен метод в северната част на анклава и продължение на преследването на водачи на " Хамас " на юг, съобщи Ройтерс. 

 

Изявлението бе публикувано в миг, в който Израел продължава да изтегля силите си от Газа, с цел да може хиляди резервисти да се върнат към упражняване на специалностите си. Освен това интернационалната общественост оказва все по-силен напън върху Израел да премине към по-малко интензивни военни интервенции. 

 

" Ще преминем към нов военен метод в северната част на линията Газа, който дава отговор на военните достижения на терен ", се споделя в изказването на израелското военно ведомство. 

 

Операциите ще включват щурмове и обиски, разрушение на тунели, въздушни и наземни удари, както и акции на специфичните елементи.   

 

Израелските сили ще продължат с опитите си да унищожават водачи на " Хамас " и да спасят израелски заложници в Южна Газа " толкоз дълго, колкото се счита за належащо ", се показва в изказването. Сега там живее по-голямата част от 2,3-милионното население на обсадения анклав, като множеството хора са настанени в палатки и други краткотрайни подслони. 

 

След войната " Хамас " повече няма да управлява Газа. " Жителите на Газа са палестинци и заради това ще ръководят палестински органи, при изискване че към този момент не няма да има противников дейности или закани за страната Израел ", написа в текста.  

 

Израел ще си резервира опцията да подхваща дейности, само че в Газа няма да има израелско цивилно наличие, добавя канцеларията на Галант.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР