Израелският външен министър заплаши Иран, че страната му ще бъде

...
Израелският външен министър заплаши Иран, че страната му ще бъде
Коментари Харесай

Израелският външен министър: Ще нанесем пряк удар по Иран, ако ни атакува от своя територия

Израелският външен министър заплаши Иран, че страната му ще бъде принудена да нанесе директен боен удар по Ислямската република, в случай че еврейската страна бъде атакувана от иранска територия, съобщи Асошиейтед прес.

Израел Кац направи изказването в обществената мрежа „ Екс “ в миг на възходящо напрежение сред двете съперничещи си сили, откакто наскоро при въздушен удар по консулството на Иран в Сирия бяха убити високопоставени ирански генерали.

По-рано през днешния ден висшият водач на Ислямската република аятолах Сайед Али Хаменей още веднъж се зарече да отмъсти на Израел за нападението против иранското консулство в Дамаск. Техеран счита Израел за виновен за удара при който бяха убити 12 души, а цялата постройка от иранския дипломатическия комплекс бе изравнена със земята. Израел не призна да е забъркан в офанзивата, макар че се приготвя за ирански отговор.

Хаменей съобщи през днешния ден в тирада по случай края на свещения за мюсюлманите месец рамазан, че израелската въздушна офанзива е била „ неверен ход “.  „ Атаката им в региона на консулството ни е равносилна на нахлуване по наша територия “, сподели Хаменей в речта си, която беше излъчена по иранската държавна телевизия. „ Този злобен режим би трябвало да бъде осъден и ще бъде осъден “. Сред дванайсетимата убити при въздушния удар на 1 април имаше седем членове на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, четирима сирийци и член на ливанската шиитска формация „ Хизбула “, напомня АП.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР