Израелският президент Реувен Ривлин заяви вчера, че еврейският народ "никога

...
Израелският президент Реувен Ривлин заяви вчера, че еврейският народ "никога
Коментари Харесай

Изказване на Жаир Болсонаро, че Холокостът може да бъде простен провокира реакции в Израел

Израелският президент Реувен Ривлин съобщи през вчерашния ден, че еврейският народ "никога няма да елементарни и в никакъв случай няма да не помни ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Думите на Ривлин са по отношение на предизвикалото несъгласия изявление на бразилския президент Жаир Болсонаро във връзка с Холокоста. На среща с евангелистки свещеници в четвъртък в Рио де Жанейро Болсонаро описа за скорошното си посещаване в мемориала на Холокоста Яд Вашем в Израел и съобщи: "Можем да извиним, само че не и да забравим. Тези, които не помнят предишното си са наказани да нямат бъдеще. Ако не желаете историята, която не е добра, да се повтаря, дано действаме по подобен метод, че тя в действителност да не се повтори ".

В изявления в Туитър, очевидно адресирани към Болсонаро, президентът Ривлин написа: "Винаги ще се противопоставяме на тези, които отхвърлят истината и на тези, които желаят да изтрият паметта ни - били те настрана взети хора, организации, партийни водачи или министър председатели. Еврейският народ постоянно ще се бори против антисемитизма и ксенофобията. Политическите водачи имат отговорността да начертаят бъдещето. Историците разказват предишното и изследват какво се е случило. Нито една от двете групи не трябва да навлиза в територията на другата ".

Говорител на мемориала Яд Вашем съобщи пред ДПА: "Никой няма право да дефинира дали ужасните закононарушения на Холокоста могат да бъдат простени ".

Болсонаро посети Израел седмица преди израелските парламентарни избори и разгласи, че ще открие бразилски център за търговия и нововъведения в Ерусалим, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР