Израелският президент Ицхак Херцог изрази готовността на страната си да

...
Израелският президент Ицхак Херцог изрази готовността на страната си да
Коментари Харесай

Израел може да се съгласи на нова пауза в боевете в ивицата Газа

Израелският президент Ицхак Херцог изрази готовността на страната си да контракти ново прекъсване на огъня в линията Газа благодарение на интернационалните медиатори.
Израел е подготвен за нова филантропична пауза и за допускането на още филантропична помощ за освобождението на заложници. Отговорността е напълно на водача на Хамас Синуар и управлението на групировката.
Ицхак Херцог – президент на Израел

В спора сред Израел и Хамас към този момент имаше едно прекъсване на огъня. Тогава палестинското придвижване освободи към 120 заложници, а в подмяна Тел Авив освободи от своите затвори хиляди палестинци – дами и младежи.Високопоставен представител на Хамас съобщи пред Ройтерс, че палестинското придвижване отхвърля да води договаряния за замяна на заложници с палестински пандизчии в изискванията на продължаваща война с Израел, само че е отворено за всяка самодейност за слагането на завършек на спора.И до момента в който двете страни остават твърдо вкопчени в борбата между тях, цивилните жертви в Газа порастват. Във вторник при няколко въздушни удара против град Рафа са били убити 28 души. Ден по-рано там починаха 25 души при попадение против къща, в която са се приютили разселени палестинци.Предстои Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава нова резолюция с апел за незабавно прекъсване на военните дейности. Израелската атака против Хамас е в интензивна фаза, филантропични организации акцентират, че мирните поданици са в невъзможност. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР