Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че войната в ивицата Газа

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че войната в ивицата Газа
Коментари Харесай

Нетаняху: Няма да спрем, ще продължим да се бием

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че войната в линията Газа против палестинското ислямистко придвижване " Хамас " надалеч не е завършила.

Нетаняху сподели това на среща с депутатите от своята партия " Ликуд ", откакто посети през днешния ден крайбрежната палестинска територия.

" Няма да спрем. Ще продължим да се бием и ще повишим интензивността на сраженията през идващите дни. Битката ще отнеме доста време и не е покрай привършване ", заключи позицията си израелският министър председател.

Нетаняху дефинира като подправени медийни спекулации изказванията, че Израел може да разгласи преустановяване на огъня с " Хамас ".

Според оповестени през днешния ден планове на израелското министерство на финансите войната ще продължи най-малко до края на февруари идната година. Това ще коства още минимум 50 милиарда шекела (14 милиарда долара) и съвсем ще утрои бюджетния недостиг на Израел - от целевото ниво от 2,25 % до 5,9 % от брутния вътрешен артикул, заяви Ройтерс.

Израелският министър председател приказва в конюнктура на засилващи се интернационалните апели за помирение по филантропични аргументи на фона на сериозната обстановка в линията Газа.

Без боен напън Израел няма да успее да освободи оставащите в палестинската територия заложници, посочи Нетаняху, аргументирайки отхвърли си да се съгласи на преустановяване на огъня.

По последни данни от през днешния ден на управляващите в следената от " Хамас " линия Газа при израелски офанзиви са били убити близо 20 700 души.

Израел стартира да нанася удари в крайбрежната палестинска територия на 7 октомври - деня, когато бе нападнат от ислямисткото придвижване. Бойци на " Хамас " убиха в Израел към 1140 души и водиха в Газа почти 240 като заложници.

Смята се, че в плен на палестинското ислямистко придвижване остават 129 индивида.

Министерството на здравеопазването на Газа разгласи през днешния ден, че по последна информация при израелски удари от началото на войната са били убити общо 20 674 индивида.

54 536 души са били ранени.

Само през последните 24 часа са били убити 250 и ранени 500 индивида, се споделя в изказването.

Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

Ройтерс обаче дефинира миналата нощ като една от най-кървавите от началото на войната.
ТЕМА преди 2 часа 489 преди 1 ден 986 преди 2 дни 3119
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР