Израелският премиер Бенямин Нетаняху заминава на 4 април за Москва.

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заминава на 4 април за Москва.
Коментари Харесай

Нетаняху отива спешно при Путин

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отпътува на 4 април за Москва. Там той възнамерява да се срещне с съветския президент Владимир Путин. Това заяви по телефона за ТАСС прессекретарят на израелското държавно управление Анна Йонатан-Леус.

"Премиерът отпътува в четвъртък за Москва за среща с съветския президент Владимир Путин ", сподели за Йонатан-Леус.

Руският президентски прессекретар Дмитрий Песков удостовери, че на 4-ти Нетаняху ще бъде в Москва на работно посещаване и ще има къси договаряния с Путин.

"Постигната е договореност на 4 април на къса работна аудиенция в Москва да пристигна израелският министър председател Нетаняху. И на 4 април ще има къси, бързи работни договаряния с Путин, сега се сверяват графиците ", сподели Песков.

Кабинетът на Нетаняху не даде детайлности за възможните тематики, които ще бъдат разисквани, като се базира на известие на кабинета на израелския министър председател. Двамата водачи ще се срещнат пет дни преди изборите в Израел на 9 април.

Вчера Нетаняху съобщи пред кореспонденти, че той и Путин са разговаряли по телефона за Сирия, чийто президент Башар Асад, подкрепян от Русия, стартира да печели позиции в продължаващата от осем години революция.

Израел се безпокои, че подкрепленията за силите на Асад от Иран и ливанската шиитска формация "Хизбула " може да открият непрекъснати бази в Сирия, откъдето да нападат Израел и по тази причина нанесе десетки въздушни удари по тях.



Срещата в четвъртък може да помогне на Нетаняху в оспорваната предизборна конкуренция, в която той заложи на опълчване на държавническите си умения и достиженията си в областта на сигурността на политическата неумелост на съперника си Бени Ганц, някогашен шеф на генералния щаб на израелската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР