Израелският премиер Бенямин Нетаняху смята, че Израел може да поеме

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху смята, че Израел може да поеме
Коментари Харесай

Нетаняху обмисля да управлява и Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху счита, че Израел може да поеме отговорността за ръководството на линията Газа за известно време.

" Мисля, че Израел ще носи цялостната отговорност за сигурността в линията Газа за неустановен интервал от време, тъй като видяхме какво се случва, когато не е на наша страна ", сподели Бенямин Нетаняху в изявление за телевизия ABC.

В същото време, в отговор на въпроса кой би трябвало да ръководи анклава, Нетаняху акцентира: " Тези, които няма да продължат пътя на Хамас, и сигурно не го следват ".

В същото време, както Times of Israel заяви по-рано, базирайки се на палестински публични лица, ръководителят на Палестинската национална администрация Махмуд Абас би бил подготвен да обмисли връщане на власт в линията Газа единствено в случай че това бъде контрактувано като част от по-широка мирна самодейност с Израел.

Според източника Абас е изразил тази позиция по време на диалог с представители на американската администрация.

Отбелязва се, че палестинският водач е декларирал, че не има намерение да се връща в Газа " на израелски танк ".

Абас сподели, че вместо това търси обществено изказване от Израел за желанието му да " позволи основаването на самостоятелна палестинска страна на Западния бряг и Газа ". И точно при тези условия Абас ще бъде подготвен да поеме контрола както върху Западния бряг, по този начин и върху линията Газа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР