Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че ще обсъди във Вашингтон

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че ще обсъди във Вашингтон
Коментари Харесай

Нетаняху ще обсъди с Тръмп Голанските възвишения, Сирия и Иран 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че ще разиска във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп изказването му за Голанските възвишения, обстановката в Сирия и по-нататъшния напън върху Иран, съобщи ТАСС.

"Ще беседвам с Тръмп за Голанските възвишения, за историческото му изказване, за Сирия, за продължаващия напън върху Иран, за спомагателните наказания, които към този момент са наложени и ще бъдат наложени (на Иран), за невижданото ниво на съдействие сред нас в сферите на сигурността и разузнаването ", съобщи Нетаняху, преди да отпътува за Съединени американски щати.

В четвъртък Тръмп написа в Туитър, че Съединени американски щати би трябвало да признаят цялостния суверенитет на Израел над Голанските възвишения и Нетаняху същия ден назова този демарш на американския водач "историческа стъпка ", напомня организацията.

Визитата на Нетаняху в Съединени американски щати ще протече в разгара на предизборна акция в Израел. Изборите за Кнесет са планувани за 9 април. За момента партията на премиера "Ликуд " е любимец съгласно социологическите проучвания. Преди да отпътува за Съединени американски щати, Нетаняху още веднъж посочи какъв брой са значими за сигурността на Израел неговите интернационалните връзки, отбелязва ТАСС.

"Връзките ми със международни водачи - (президента на Русия Владимир) Путин, (премиера Нарендра) Моди от Индия, (президента на Бразилия Жаир) Болсонаро, който идва тук идната седмица от Бразилия, (премиера Шиндзо) Абе от Япония, управлението на Китай, с други водачи са доста значим актив за страната Израел. Обаче в никакъв случай до момента не сме имали сходна връзка сред израелски министър председател и американски президент - това е прекомерно скъп актив и е значимо той да ни служи и отсега нататък ", съобщи Нетаняху.

Премиерът на Еврейската страна ще приказва във Вашингтон пред годишната конференция на Американско-израелския комитет по публични въпроси (АЙПАК), прибавя организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР