Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова хората в САЩ да възприемат

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова хората в САЩ да възприемат
Коментари Харесай

Нетаняху към американците: Израелската война в Газа е и ваша война

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху прикани хората в Съединени американски щати да възприемат войната против ислямистката организация „ Хамас “ като тяхна война, съобщи ДПА.

„ Това не е единствено нашата война, това е и вашата война “, съобщи Нетаняху в изявление, излъчено нощес в Съединени американски щати. „ Това е борба на цивилизацията против варварството “, сподели той пред Си Ен Ен. Ако Израел не завоюва войната, напастта ще се популяризира отвън Близкия изток и по-късно ще болести Европа и Съединени американски щати. „ Вие ще сте идващите “, добави израелският министър председател.

Нетаняху още веднъж отхвърли засилващите се интернационалните рецензии поради огромния брой цивилни, убити в Газа по време на войната. „ Израел се бори в сходство с интернационалното право “, съобщи той. „ Израелската войска прави образцова работа, като се пробва да сведе до най-малко цивилните жертви “, добави Нетаняху.

Всеки изгубен граждански живот е покруса, сподели той, само че упрекна „ Хамас “, че не разрешава на хората да напущат зоната на войната, „ от време на време под дулото на оръжие “.

„ Хамас “ стреля по безвредната зона и по безвредния кулоар, който създадохме… с цел да попречат на палестинците да изоставен рисковата зона. Групировката разполага ракети в учебните заведения, лечебните заведения, има тунели под детски кревати “, сподели Нетаняху.

Международната общественост не би трябвало да оказва морална поддръжка на злото, съобщи още израелският министър председател, предава Българска телеграфна агенция.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР