Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск и заяви, че

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск и заяви, че
Коментари Харесай

Нетаняху несломим: Израел ще нахлуе и в Рафах

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли интернационалния напън и съобщи, че ще продължи с военната акция против " Хамас " в Газа.

Говорейки на съвещание на кабинета, Нетаняху сподели, че Израел ще нахлуе в Рафах - последното релативно безвредно място в дребния, препълнен анклав в Газа след повече от пет месеца война.

" Ще действаме в Рафах. Това ще отнеме няколко седмици и ще се случи ", увери той, без да посочи дали има поради, че нападението ще продължи седмици или ще стартира след седмици.

Съюзниците на Израел неведнъж  където повече от милион разселени хора от други елементи на разрушения анклав са потърсили заслон.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели в неделя, че нахлуване над Рафах ще направи районния мир " доста сложен " и че напъните в този момент са " да се подсигурява, че ще стигнем до продължително преустановяване на огъня ".

Нетаняху атакува натиска на съдружниците, като съобщи:

" Толкова ли са къси спомените ви? Толкова ли бързо забравихте най-ужасното кръвопролитие на евреи след Холокоста? Толкова бързо ли отказвате на Израел правото да се пази против Чудовища на Хамас? "

Той уточни, че Израел има проект за евакуация на цивилни от Рафах, само че филантропичните организации и съдружниците на Израел остават скептични.
 Нетаняху: Израел ще продължи с офанзивата в цяла Газа, в това число в Рафах
Нетаняху: Израел ще продължи с офанзивата в цяла Газа, в това число в Рафах

" Трябва да стоим дружно против опитите да спрем войната ", сподели той

Припомняме, бойци на " Хамас " убиха 1200 души и заловиха 253 заложници при офанзивата на 7 октомври съгласно израелските данни, което провокира масирана офанзива против Газа.

Израелската въздушна и наземна акция в анклава е умъртвила повече от 31 600 души, настояват здравните управляващи в ръководената от " Хамас " Газа, изгонила е множеството от популацията от домовете им и ги е довела до ръба на глада съгласно филантропичните организации.

Източник, осведомен с договарянията за помирение в Катар, сподели за " Ройтерс ", че ръководителят на израелската разследваща организация " Мосад " ще се причисли към делегацията, присъстваща на договарянията с катарски, египетски и американски медиатори.

Миналата седмица " Хамас " показа ново предложение за преустановяване на огъня, включващо замяна на израелски заложници и палестински пандизчии. Кабинетът по сигурността на Израел би трябвало да се събере, с цел да го разиска, преди делегацията да замине.

Нетаняху към този момент сподели, че предлагането се основава на " нереалистични претенции ", само че палестински чиновник, осведомен с посредническите старания, сподели, че възможностите за договорка наподобяват по-добри, откакто " Хамас " е дал повече детайлности за препоръчаната замяна на пандизчии.
 Израел се ангажира с нови договаряния за помирение
Израел се ангажира с нови договаряния за помирение

Кризата с глада в линията Газа се влошава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР