Израелският първи дипломат Ели Коен пристигна тази сутрин в Киев

...
Израелският първи дипломат Ели Коен пристигна тази сутрин в Киев
Коментари Харесай

Израелският външен министър на посещение в Киев

Израелският първи посланик Ели Коен дойде тази заран в Киев и по този начин стана първият израелски министър, посетил Украйна от началото на съветската инвазия, заяви израелското външно министерство, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9366
" През миналата година бяхме до украинския народ и Украйна ", съобщи при идването си Коен, на който му предстоят срещи с сътрудника му Дмитрий Кулеба и с украинския президент Володимир Зеленски, се показва в изказване на израелското външно ведомство.

" Днес ще издигнем израелското знаме в посолството на Израел в Киев, което ще възобнови трайно активността си за да се укрепят връзките сред страните ", се споделя още в текста.

От началото на съветската атака в Украйна на 24 февруари 2022 година Израел се стреми да резервира неутралитет в този спор, основно заради наличието на съветски войски в прилежаща Сирия.

Израел, който акцентира привилегированите си връзки с Москва, защото в еврейската страна живеят над един милион жители от някогашния Съветски съюз, досега не е доставил оръжия на Киев макар многократните настоявания на президента Зеленски.

В началото на февруари израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че страната му възнамерява военна помощ за Украйна, като в същото време предложи да бъде медиатор за слагане завършек на спора.

Тогава обаче Русия насочи предизвестие към Израел. Нейното министерство на защитата съобщи, че " всички страни, които доставят оръжие, би трябвало да са наясно, че тези оръжия ще бъдат считани за законна цел на съветските въоръжени сили ".

Visiting
— Michael Brodsky (@michael_brodsk)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР