Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви късно снощи, че отхвърля всеки

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви късно снощи, че отхвърля всеки
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърли международното признаване на палестинска държава

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи късно нощес, че отхвърля всеки проект за интернационално признание на палестинска страна, като съобщи, че сходна самодейност " ще съставлява голяма премия на тероризма ".


Коментарите на Нетаняху последваха сходно отменяне от страна на авторитетните крайнодесни министри Итамар Бен-Гвир и Безалел Смотрич, които дадоха отговор на известията за проекта в The Washington Post.

В репортажа на вестника, който се базира на няколко американски и арабски дипломати, се споделя, че Съединените щати - главният съдружник на Израел, работят с няколко арабски страни по повсеместен проект за дълготраен мир сред Израел и палестинците.

Планът включва корав график за основаването на палестинска страна, оповестява вестникът.

" Израел ще продължи да се опълчва на едностранното признание на палестинска страна ", съобщи Нетаняху в обява на иврит в обществената медийна платформа X.

" Такова признание, след клането на 7 октомври, би предложило голяма премия на невиждания тероризъм и би попречило на всяко бъдещо спокойно съглашение ", сподели той.

" Израел изрично отхвърля интернационалния диктат във връзка с трайното споразумяване на въпроса с палестинците ", добави той, като съобщи, че спокойно съглашение може да бъде реализирано единствено вследствие на " директни договаряния без предварителни условия ".

Вестник " Вашингтон пост " заяви, че проектът ще стартира с преустановяване на огъня, " което се чака да продължи най-малко шест седмици ", като формалните лица се надяват, че съглашение ще бъде реализирано преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан на 10 март.

Споразумението ще включва прекъсване на сраженията, освобождение на заложниците, държани от Хамас в Газа след нападението на 7 октомври и план-график за вероятно основаване на палестинска страна.

" Никога няма да се съгласим с подобен проект, който в действителност споделя, че палестинците заслужават премия за ужасното кръвопролитие, което са направили ", написа Смотрич в X, описвайки палестинската страна като " екзистенциална опасност за страната Израел "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР