Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви днес, че не смята, че

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви днес, че не смята, че
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху изригна: Ердоган да не ме поучава. Той бомбардира кюрдски села в родината си и хвърля журналисти в затвора

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден, че не счита, че може да бъде поучаван от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, откакто турският водач подлага на критика Израел през почивните дни, съобщи Ройтерс.

" Г-н Ердоган атакува Израел. Не съм привикнал да бъде поучаван от водач, който бомбардира кюрдски села в родната си Турция, който хвърля в пандиза публицисти, оказва помощ на Иран да заобикаля интернационалните наказания и който оказва помощ на терористи, в това число в Газа, да убиват почтени хора, " съобщи пред кореспонденти Нетаняху на конференция с френския президент Еманюел Макрон.
По-рано  Ердоган назова Израел " терористична страна " в тирада в Турция, в която засегна решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел. 
" Няма да оставим Йерусалим на милостта на една страна, която убива деца, " сподели още турският президент, обвинявайки Израел, че няма други полезности с изключение на " окупацията и плячкосването ". 

Българска телеграфна агенция

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР