Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще се откаже от най-спорната част

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще се откаже от най-спорната част
Коментари Харесай

Нетаняху се отказа от най-спорната част от съдебната реформа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще се откаже от най-спорната част от проекта си за промени в правосъдната система, която щеше да разреши на Народното събрание да анулира решенията на Върховния съд, съобщи през днешния ден изданието " Уолстрийт джърнал ".

В изявление за вестника Нетаняху сподели още, че ще преразгледа и различен противоречив детайл, който би дал на ръководещата коалиция повече власт при назначението на съдии, и добави, че не е сигурен по какъв начин тъкмо ще наподобява новият вид на проекта му.

" Вслушвам се в публичното мнение и в това, което считам, че ще бъде утвърдено ", сподели Нетаняху.

Миналата седмица израелските депутати започнаха да разискват законопроект, който ще ограничи пълномощията на Върховния съд, като по този метод ще се рестартира работата по правосъдна промяна, стартирана от религиозно-националистическата коалиция на Нетаняху, която провокира всеобщи митинги в страната.

Промените породиха опасенията на Запада във връзка с демокрацията в Израел и тормозиха вложителите, отбелязва Ройтерс. Критиците виждат в тях опит за ограничение на независимостта на съда от страна на Нетаняху, който е обвиняем по обвинявания в рушвет, които той отхвърля.

В изявлението трикратният министър-председател на Израел отхвърли апелите да се причисли към напъните на Запада за въоръжаване на Украйна, само че добави, че е изразил пред Москва безпокойството си по отношение на възходящите военни връзки на Русия с Иран.

Във вторник Нетаняху съобщи, че е бил поканен в Китай и акцентира, че Съединените щати остават основен съдружник на Израел.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР