Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху представи план за Ивицата Газа след

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху представи план за Ивицата Газа след
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху представи план за Ивицата Газа след края на конфликта

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху показа проект за Ивицата Газа след края на спора. Това е първото му публично предложение за края на войната в ръководената от " Хамас " палестинска територия.

Според документа, показан нощес на членовете на Кабинета по сигурността, Израел ще резервира контрола на всички земи на запад от река Йордан, в това число окупирания Западен бряг и Ивицата Газа.

В листата с дълготрайни цели Нетаняху отхвърля " едностранното признание " на палестинската държавност. Той споделя, че уреждането на въпроса с палестинците ще бъде реализирано единствено посредством директни двустранни договаряния.

В Газа Нетаняху обрисува демилитаризацията и дерадикализацията като цели, които би трябвало да бъдат реализирани в средносрочен проект. Той не прецизира по кое време ще стартира този промеждутъчен стадий и какъв брой дълго ще продължи. Израелският министър председател слага като главно изискване за възобновяване на Газа цялостната ѝ демилитаризация.

Нетаняху предлага Израел да има наличие на границата сред Газа и Египет в южната част на палестинския анклав и да си сътрудничи с Кайро и Вашингтон в тази област, с цел да предотврати опитите за контрабанда.

За да се размени ръководството на " Хамас " в Газа, като в същото време се резервира публичният ред, израелският министър председател предлага да се работи с локални представители, " които не са свързани с терористични страни или групи и не са финансово подкрепяни от тях ".

Нетаняху прикани и за прекратяване на активността на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци и замяната ѝ с други интернационалните групи за помощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР