Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли нарастващите призиви за спиране на

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли нарастващите призиви за спиране на
Коментари Харесай

Нетаняху се зарича да „довърши работата“ в Газа, докато се обсъжда крайният срок за Рамадан за Рафах

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли възходящите апели за прекъсване на военната атака в Газа, обещавайки да „ довърши работата “ като сътрудник заплашва да нахлуе в южния град Рафа, в случай че останалите израелски заложници не бъдат освободени до Рамадан.

Правителството на Израел не е разискало обществено график за сухопътна атака против Рафа, където повече от половината от 2,3 милиона палестинци в анклава са потърси леговище, само че пенсионираният военачалник Бени Ганц, част от тричленния боен кабинет на господин Нетаняху, съставлява авторитетен глас.

„ Ако до Рамадан нашите заложници не са вкъщи, боевете ще продължат до региона на Рафа, “ сподели господин Ганц на конференция на еврейски американски водачи. Рамадан, който се чака да стартира на 10 март, е исторически под напрежение интервал в района.


Докато договарянията за преустановяване на огъня се борят след признаци на прогрес през последните седмици господин Нетаняху назова настояванията на ръководещата в Газа въор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР