Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху настоя, че военната операция в ивицата

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху настоя, че военната операция в ивицата
Коментари Харесай

Нетаняху: Хизбула“ да се учи от това, което Хамас“ вече научи

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху настоя, че военната интервенция в линията Газа ще продължи. " Войната не би трябвало да завърши, до момента в който не реализираме задачите си ", съобщи Нетаняху през днешния ден при започване на седмичното съвещание на кабинета си.

Като цели той уточни, връщането на всички заложници и гарантирането, че Ивицата Газа към този момент не съставлява опасност за Израел.

" Казвам това както на нашите врагове, по този начин и на нашите другари ", добави той.
 Нетаняху решен да се бори до цялостен погром на
Нетаняху решен да се бори до цялостен погром на " Хамас "

Връщането на заложниците е приоритет

Съединени американски щати са най-важният съдружник на Израел и поддържат страната безусловно, изключително след 7 октомври. Въпреки това разервите сред сътрудниците стоят и в последните дни стават все по-очевидни.

Правителството във Вашингтон нееднократно е изразявало угриженост пред Израел за броя на цивилните жертви по време на войната в линията Газа. Съединени американски щати поддържат решението за две страни, което включва и линията Газа.

Държавният департамент на Съединени американски щати също по този начин подлага на критика изказванията на извънредно десни израелски министри, които наред с другото приканиха за завръщане на израелските заселници в линията Газа и за стимулиране на палестинците да емигрират.

Както бе обявено, Съединени американски щати също по този начин предизвестяват Израел и за заплахата спорът да се разрасне с военна атака на границата с Ливан.

В думите си пред кабинета Бенямин Нетаняху засегна и тази тематика - " Никой терорист не е застрахован ".

Предлагам на " Хизбула " да научи това, което " Хамас " към този момент научи през последните месеци, съобщи израелският министър председател.
 Израел към
Израел към " Хизбула ": Предпочитаме мира, само че боен отговор не е изключен

След острото изказване на Хасан Насрала

Нетаняху прикани да се разреши на жителите на Северен Израел да се завърнат по домовете си. " Това е национална цел, която всички ние споделяме и за която всички работим отговорно, с цел да я реализираме. Ако можем, ще го създадем по дипломатически път, а в случай че не, ще действаме по други способи ", съобщи водачът на консервативната партия " Ликуд ".

Той също по този начин акцентира: " Това, което се случи на 7 октомври, няма да се повтори. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР