Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е разтревожен от решението на американския

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е разтревожен от решението на американския
Коментари Харесай

САЩ напускат Сирия, Израел трепери

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е угрижен от решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли войските си от Сирия, съобщи „ Дейли Сабах “.

Премиерът е опитал да убеди Тръмп да не го прави и да резервира американското военно наличие на сирийска земя. Страната е в спор от 2011 година насам. Макар джихадистката формация „ Ислямска страна “ да бе победена, в страната не престават да се водят яростни сражения за надзор над избрани зони.

Американския президент Доналд Тръмп желае да изтегли бойците от Сирия, само че не се ангажира с прецизен график за това. Бенямин Нетаняху е угрижен от възможния вакуум, който ще бъде провокират от този ход, а угриженост има и в Пентагона и Държавния департамент на Щатите.

Според осведомени източници до президентската администрация Тръмп разкритикувал остро своите съветници за парите, изхарчени от Съединените щати в Близкия изток. Съединени американски щати не получиха нищо за човешките загуби и изхарчените пари, по-конкретно в Сирия, споделил той на своите съветници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР