Израелският министър на отбраната Йоав Галант определи освобождаването на двама

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант определи освобождаването на двама
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната: Освобождаването на двама от заложниците, държани от Хамас е повратен момент

Израелският министър на защитата Йоав Галант дефинира освобождението на двама от заложниците, държани от " Хамас " в линията Газа, като " преломен миг " във войната, който е посочил, че палестинското ислямистко придвижване " е уязвимо ", съобщи.

Defense Minister Yoav Gallant announces that the hostage rescue mission in Rafah marks a pivotal moment in the fight against Qhamas. He emphasizes the possibility of further operations, highlighting Qhamas`s vulnerability and the determination to reach remaining hostages. Gallant…
— Open Source Intel (@Osint613)

Галант сподели това на среща нощес с командосите, взели участие в акцията в град Рафах в най-южната част от крайбрежната палестинска територия.

Това са първите заложници, които Израел избавя - повече от четири месеца откакто бе атакуван от " Хамас " - офанзива, която сложи началото на войната.

" Това е преломен миг в акцията ", акцентира Галант. Той се аргументира, че акцията е трансформирала метода, по който двете страни в спора гледат на нещата.

" Изведнъж, " Хамас " са уязвими, можем да ги достигнем на всички места ", съобщи още израелският министър на защитата. Той увери, че " израелското население към този момент знае, че може да ни има доверие ".

" Ще има още интервенции ", добави Галант.

При нападението си на 7 октомври бойци на " Хамас " водиха в Газа към 250 заложници. Израел счита, че в крайбрежната палестинска територия остават почти 130 от тези хора, като 29 от тях са мъртви.

Семействата на заложниците, които остават в плен на " Хамас ", оказват мощен напън върху израелското държавно управление да реализира съглашение за тяхното освобождение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според Галант военната интервенция няма опция.

" Нашето битие зависи от разубеждаването ", посочи се израелският министър на защитата. Той се аргументира, че въоръжените групировки ще помислят деликатно преди да атакуван Израел, в случай че знаят, че ще платят " доста висока цена ".

Разрушаването на линията Газа " има символно значение ", добави Галант.

Той сподели това на фона на засилващите се интернационалните апели към Израел да се откаже от военната интервенция, която приготвя в град Рафах в най-южната част от линията Газа, или най-малко да я отсрочи. Засега министър председателят Бенямин Нетаняху обаче не дава индикации, че ще извърши това искане.

След като одобри през вчерашния ден йорданския крал Абдула Втори в Белия дом, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани категорично Израел да пази цивилните в Рафах.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР