Израелските войски са напреднали към град Газа, най-големият населен център

...
Израелските войски са напреднали към град Газа, най-големият населен център
Коментари Харесай

Израелската армия среща ожесточена съпротива „пред портите на град Газа“

Израелските войски са напреднали към град Газа, най-големият обитаем център на анклава, само че са изправени пред яростна съпротива от палестински бойци в борбата за града като цялостен броят на жертвите в Газа надвишава 9000.

Бойци на Хамас, групата, която ръководи Газа, и нейния съдружник Палестинския ислямски джихад (PIJ) изскачат от тунели, с цел да стрелят по идващите израелски танкове, преди да се върнат назад в голямата си подземна мрежа, споделиха поданици и видеоклипове от двете групи демонстрираха в четвъртък.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Снимки: Израел нападна бежанския лагер Джабалия в Газа за повторно Байдън приканва за „ пауза “ във войната на Израел в Газа за първи път Какво се случва в Газа в числа Майките в Газа се опасяват за недоносени бебета, до момента в който израелската блокада осакатява лечебните заведения завършек на списъка

Борбата в партизански жанр принуди Израел, който постоянно употребява своите мощни военновъздушни сили, с цел да удари скривалищата на Хамас от горната страна, към сухопътна война, защото се стреми да смъкна напълно палестинската формация.

Израелската войска съобщи в четвъртък, че е изгубила командира на своя 53-ти батальон в боевете, с което общият брой на убитите израелски бойци, откогато ускори наземната си офанзива, доближи 18.

Смята се, че командирът, подполковник Салман Хабака, е най-старшият израелски офицер, погубен от началото на наземните интервенции в края на октомври.

Израел сподели, че също по този начин е умъртвил десетки палестински бойци в офанзивата.

С повишаването на жертвите войната се доближава и към северния център на популацията на Газа, откъдето Израел подреди на жителите да се изтеглят или рискува да бъдат обсъждани като „ съучастници на терористи “.

Израел продължи да нападна региона с въздушни набези, защото военни чиновници споделиха, че струпват войски „ пред портите на град Газа “.

Хамас „ добре квалифициран “

Израел призна, че Хамас е бил „ добре квалифициран “ за борбата, цитирайки „ минни полета и мини-капани “, които затрудняват достъпа до града.

„ Това несъмнено е терен, който е по-засеян от предишното с минни полета и мини-капани “, сподели бригаден военачалник Идо Мизрахи, шеф на военните инженери на Израел, пред армейското радио. „ Хамас се научи и се приготви добре “, сподели той.

Множество оси

Жител на град Газа сподели пред организация Ройтерс, че Израел е обстрелвал града през цялата сряда вечер, само че не е могъл да навлезе в рамките на града.

„ Сутринта [открихме], че израелските сили към момента са отвън града, в покрайнините и това значи, че съпротивата е по-силна, в сравнение с чакаха “, сподели жителят, поискал анонимност.

>

Еджаз Хайдер, външен и боен анализатор, сподели пред Al Jazeera, че израелската войска се движи по голям брой оси, с цел да обкръжи там, където допускат, че са бойците на Хамас.

„ Една концепция би могла да бъде, като се има поради какъв брой запаси са извикали, не просто да наситят региона с огнева мощност, което направиха във въздуха и посредством артилерийски огън, само че също по този начин да наситят региона с войски, “ Хайдер сподели Ал Джазира.

„ За Хамас въвеждането им е мястото, където ще могат да нанесат оптимални вреди, най-малко на доктрина, на идващите израелски войски “, добави той.

Атака против бежански лагер

Докато Израел натиска към град Газа, той също по този начин извърши въздушни офанзиви против гъсто популации бежански лагер Джабалия, потвърждавайки, че е ориентиран към криещите се там водачи на бригадите Касам на Хамас.

Властите в Газа споделиха, че минимум 195 палестинци са били убити при двата удара във вторник и сряда, като минимум 777 души са ранени, а 120 други са изчезнали.

„ Това е кръвопролитие “, сподели човек на сцената, представен от Ройтерс.

Израел сподели, че е умъртвил двама водачи на бригади Касам в Джабалия.


Последната война сред Израел и Хамас избухна, когато палестинската формация провежда изненадващо нахлуване на израелска територия. Израел твърди, че групата е умъртвила към 1400 души, най-вече цивилни.

Последвалото израелско бомбардиране на анклава е умъртвило повече от 9000 души, в това число повече от 3700 деца, споделят управляващите в Газа, като в същото време е унищожило инфраструктурата на територията и е разселило стотици хиляди.

Атаките „ равняват на военни закононарушения “

Нарастващият брой на смъртните случаи и ужасните филантропични условия провокират от ден на ден рецензии от международни водачи, деятели и интернационалните органи.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида неотдавна изрази угриженост, че „ непропорционалните офанзиви на Израел... могат да се равняват на военни закононарушения “.

Дори Съединените щати, най-верният съдружник на Израел, който му предложи непоколебима поддръжка по време на войната и предложи пакет от $14,3 милиарда незабавна помощ за армията му, стартира да приканва за нерешителност.

„ Мисля, че имаме потребност от пауза “, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в тирада в сряда.


В възобновен дипломатически напън държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беше планувано за четвъртък за третото си посещаване в Израел от началото на войната.

Блинкен възнамерява да се срещне с министър-председателя Бенямин Нетаняху в петък, с цел да предложи поддръжка, само че също по този начин да подчертае нуждата от отбрана на цивилните, доколкото е допустимо, сподели неговият представител.

Изходен път за чужденци, ранени

След цялостна обсада на Газа за повече от три седмици, притежателите на задгранични паспорти и някои тежко ранени хора бяха позволени като част от договорка с посредничеството на Египет.

Палестинският граничен чиновник Ваел Абу Мехсен сподели, че 400 задгранични жители ще заминат за Египет през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах в четвъртък, откакто минимум 320 души са напуснали Газа в сряда.

Още 60 тежко ранени палестинци също ще преминат, добави Мехсен.

Жена, чакаща да премине през граничния пункт Рафа, сподели пред Ал Джазира, че хората в Газа „ живеят в мъка “.

„ Имам потребност от отговор от всеки [египетски] чиновник. Тук съм от деня, в който пропускателният пункт беше обстрелван преди седмици “, сподели тя.

„ Бях плануван да отпътува преди 20 дни. Това е прекомерно много; живеем в мъка. Всички бяхме покрай гибелта “, сподели тя с египетския си паспорт в ръка.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР