Израелските войски напреднаха към град Газа, най-големият населен център на

...
Израелските войски напреднаха към град Газа, най-големият населен център на
Коментари Харесай

Al Jazeera: Израелската армия среща ожесточена съпротива пред портите на град Газа

Израелските войски напреднаха към град Газа , най-големият обитаем център на анклава, само че се сблъскват със сериозна опозиция от палестински бойци, съобщи Al Jazeera.

Бойци на " Хамас ", групата, която ръководи Газа, и нейния съдружник " Палестинския ислямски джихад " (PIJ) изскачат от тунели и стрелят по настъпващите израелски танкове, преди да се върнат назад в голямата си подземна мрежа.

Израелската войска съобщи в четвъртък, че е изгубила командира на своя 53-ти батальон в боевете , с което общият брой на убитите израелски бойци, откогато ускори наземната си офанзива, доближи 18 .

Смята се, че командирът, подполковник Салман Хабака, е най-старшият израелски офицер, погубен от началото на наземните интервенции в края на октомври.

Израел сподели, че също по този начин е умъртвил десетки палестински бойци в офанзивата.

Броят на жертвите се натрупа, а войната се доближава и към северния център на популацията на Газа, откъдето Израел подреди на жителите да се изтеглят.

Израел продължи да нападна региона с въздушни набези, до момента в който военни чиновници споделиха, че струпват войски " пред портите на град Газа ".

Израел призна, че Хамас е бил " добре квалифициран " за борбата , говорейки за " минни полета и мини-капани ", които затрудняват достъпа до града.

" Това несъмнено е терен, който е по-засеян от предишното с минни полета и мини-капани ", сподели бригаден военачалник Идо Мизрахи, шеф на военните инженери на Израел, пред армейското радио. " Хамас се научи и се приготвя добре ", сподели той.
 Как
Как " Хамас " изненада Израел

Западни анализатори и източници покрай " Xамас " разискват тактиката и обсега на офанзивата против Израел

Един гражданин на град Газа сподели пред организация Ройтерс, че Израел е обстрелвал града през цялата сряда вечер, само че не е могъл да навлезе в рамките на града.

" На сутринта открихме, че израелските сили към момента са отвън града, в покрайнините и това значи, че съпротивата е по-силна, в сравнение с чакаха " , сподели жителят, поискал анонимност.

Еджаз Хайдер, външен и боен анализатор, сподели пред Ал Джазира, че израелската войска се движи по голям брой оси , с цел да обкръжи региона, където се допуска, че се намират бойците на Хамас.

" Една концепция би могла да бъде, като се има поради какъв брой запаси са извикали, не просто да наситят региона с огнева мощност, както направиха във въздуха и посредством артилерийски огън, само че и да наситят региона с войски " , сподели Хайдер пред Ал Джазира.

Докато Израел натиска към град Газа, той също по този начин извърши въздушни , потвърждавайки, че е ориентиран към криещите се там водачи на бригадите Касам на Хамас.

Властите в Газа оповестиха, че минимум 195 палестинци са били убити при двата удара във вторник и сряда, като минимум 777 души са ранени, а 120 други са изчезнали.

Израел сподели, че е умъртвил двама водачи на бригади Касам в Джабалия.

От както войната сред Израел и Хамас избухна, Израел твърди, че групата е умъртвила към 1400 души, най-вече цивилни.

Последвалата бомбардировка на анклава от Израел е умъртвила повече от 9000 души, в това число повече от 3700 деца, споделят управляващите в Газа, като в същото време е унищожила инфраструктурата на територията и е разселила стотици хиляди.
 Организация на обединените нации осъди като военни закононарушения ударите в Газа
Организация на обединените нации осъди като военни закононарушения ударите в Газа

За 2 дни Израел 2 пъти удари бежански лагер

Нарастващият брой на смъртните случаи и ужасните филантропични условия провокират все по-голяма рецензия от международни водачи, деятели и интернационалните органи.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида неотдавна изрази угриженост, че " непропорционалните офанзиви на Израел... могат да се равняват на военни закононарушения ".

Дори Съединените щати, най-верният съдружник на Израел, който му предложи непоколебима поддръжка по време на войната и предложи пакет за незабавна помощ от 14,3 милиарда $ за армията му, стартира да приканва за нерешителност.

" Мисля, че имаме потребност от пауза ", сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в тирада в сряда.
 Би Би Си: В линията Газа се водят пет съществени борби сред Израел и Хамас
Би Би Си: В линията Газа се водят пет съществени борби сред Израел и Хамас

Кореспондент на Би Би Си в Газа даде настояща информация за боевете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР