Израелските военни заявиха, че се опитват да наводнят ивицата Газа

...
Израелските военни заявиха, че се опитват да наводнят ивицата Газа
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната не се отказва от офанзива срещу Рафах

Израелските военни обявиха, че се пробват да " наводнят " линията Газа с помощи. Втори транспортен съд с хранителни артикули за бедстващите палестинци анклава се приготвя да отплава от кипърското пристанище Ларнака, претрупан с 300 тона хранителни артикули. 
Прочетете още
След като Съединените щати неведнъж приканиха Израел да се оправи с филантропичната рецесия в Газа, американският държавен секретар Антъни Блинкън разгласи, че се работи интензивно за морския кулоар за снабдяване на помощи. 

Лидерът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър се разгласи за предварителни избори в Израел.

Израел би трябвало да направи " обилни корекции ", с цел да реализира дълготраен мир с палестинците, съобщи водачът на болшинството в американския Сенат Чък Шумър, който дефинира като " сериозна неточност ", в случай че държавното управление на Нетаняху продължи да отхвърля решението за две страни. Шумър, който е най-високопоставеният еврейски политик в Съединените щати, прикани за провеждането на предварителни избори в Израел, защото " доста жители са изгубили доверието в кабинета ".

На собствен ред държавният секретар Антъни Блинкън удостовери, че макар напъните на израелското държавно управление да отбрани Израел от опасността, която съставлява " Хамас ", то би трябвало да трансформира сигурността на цивилните и филантропичната помощ за хората в потребност в собствен приоритет. След конферентен диалог с представители на Кипър, Англия, Обединените арабски емирства, Катар, Европейски Съюз и Организация на обединените нации за организирането на морски кулоар за доставка на филантропична помощ за жителите на Газа Блинкън акцентира: 

" Този кулоар ще разреши разпределението на до 2 милиона пакета хранителни артикули, медикаменти и друга филантропична помощ дневно, само че ще отнеме време, макар че работим интензивно. И желая да подчертая: помощта през този кулоар е единствено допълнение, а не сурогат на други способи за изпращане на филантропични доставки в Газа ". 

Независимо от интернационалния напън израелският министър на защитата Йоав Галант загатна, че не се отхвърля от атака против най-южния град в линията Газа - Рафах, където са се струпали над два милиона палестинци. 

" Терористите няма къде повече да се скрият ", написа Галант в обществената мрежа " Х ".

Необичайно сериозно за израелски боен, бригаден военачалник Дан Голдфус, който командва израелските сили в град Хан Юнис, прикани израелското държавно управление да е " на висотата " на бойците, които се бият в Газа. Пред публицисти генералът се обърна към политическите водачи с рецензия, че " не всеки взе участие " във военните дейности, имайки поради ултраортодоксалните евреи, които могат да се освобождават от военна работа. По-рано министърът на защитата Галант показа промяна, с която да отпадне тази опция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР