Израелските военни съобщиха днес, че през последните 24 часа са

...
Израелските военни съобщиха днес, че през последните 24 часа са
Коментари Харесай

Израел съобщи за нанесени удари по 250 цели в ивицата Газа

Израелските военни оповестиха през днешния ден, че през последните 24 часа са нанесли удари по към 250 цели в линията Газа, в това число по хранилища за оръжие, тунелни шахти и други обекти, съобщи ДПА.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) обявиха, че изтребители, дружно със сухопътни войски, са унищожили информационно оборудване на " Хамас ", което се е намирало до джамия в южната част на линията Газа. В Хан Юнис, където израелската войска води сражения в градски условия, са разрушени мрежи от тунели благодарение на прецизни бомби.

Israel’s military said it struck approximately 250 targets in the Gaza Strip over the last day, engaging in “intensive battles ” and carrying out airstrikes.

Follow here for more live updates:
— The Washington Post (@washingtonpost)
" Терористична клетка ", която се пробва да нападна настъпващите израелски войски в региона, е била разпозната благодарение на дрон и е била обстрелвана.

По данни на следеното от " Хамас " Министерство на здравеопазването около 17 700 палестинци са били убити през повече от два месеца на сражения в Газа. Израел оповестява, че е ликвидирал повече от 7000 бойци от началото на войната. Офанзивата на ЦАХАЛ за елиминиране на групировката от Газа беше провокирана от най-голямото кръвопролитие в историята на Израел, осъществено от " Хамас " и други групировки на 7 октомври. Бяха убити към 1200 души. Около 240 души бяха взети за заложници, някои от които бяха освободени по време на малко помирение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР