Израелските военни съобщиха, че планират да разширят операцията си в

...
Израелските военни съобщиха, че планират да разширят операцията си в
Коментари Харесай

Израел “разширява“ операцията в Ивицата Газа

Израелските военни оповестиха, че възнамеряват да " разширят " интервенцията си в Ивицата Газа. Местните управляващи към този момент издадоха предизвестие към жителите на най-големия бежански лагер в Газа - Джабалия, и на близкия крайбрежен лагер да се изтеглят.
Прочетете още
Военните на Израел показват, че Джабалия е измежду регионите, върху които се концентрират войските, " ориентирани против терористите и нанасящи удари по инфраструктурата на " Хамас ". Без да загатва ударите, израелската войска съобщи, че се преглежда " случай в региона ".

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк осъди хипотетичния удар по учебно заведение като " отблъскващ " и добави, че " ужасяващите събития от последните 48 часа в Газа не разрешават да се има вяра ". По-рано палестинската осведомителна организация " Вафа " заяви, че индонезийската болница край Джабалия също е била обстрелвана.

Междувременно израелската войска популяризира фрагменти, които съгласно нея показват отвеждане на заложници в болница " Ал Шифа " в Газа след офанзивата на 7 октомври. Единият от похитените е бил погубен там.

Заложниците са разпознати като жители на Непал и Тайланд. Под болница " Ал Шифа " израелските военни са разкрили тунел бездънен 10 метра и дълъг 55, който води до бронирана врата.

Израелските военни не оповестяват какво има зад вратата. Съветник по сигурността на израелския министър председател съобщи, че в болничното заведение е работил команден център на " Хамас ".

Той е бил ситуиран на втория под земята етаж. Израелските елементи влязоха в болничното заведение в петък. Претърсването на постройката и подземията ѝ обаче става прекомерно постепенно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР