Израелските военни са уведомили всички 1,1 млн. жители на северната

...
Израелските военни са уведомили всички 1,1 млн. жители на северната
Коментари Харесай

ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА: Израел нареди евакуация на повече от 1 млн. души от Газа

Израелските военни са уведомили всички 1,1 млн. поданици на северната част на Газа, че би трябвало да се реалокират на юг през идващите 24 часа, твърди Организация на обединените нации.

Районът включва гъсто популации град Газа и ще засегне към половината от популацията на линията Газа. Организация на обединените нации декларира, че е " невероятно сходно придвижване да се реализира без опустошителни филантропични последствия " и приканва Израел да анулира заповедите за евакуация.

Предупреждението идва в миг, когато се чака Израел да стартира сухопътна атака в Газа, с цел да ликвидира терористичната формация " Хамас ", която в събота влезе в страната и инициира нахлуване с голям брой бойци и ракети. От началото на смъртоносните офанзиви са починали 1300 души, а минимум 150 са отвлечени от терористите.

В отговор на нападението Израел стартира ответни въздушни удари против " Хамас ", като по данни на палестинските здравни чиновници починалите в Газа са повече от 1400 души. В момента страната събира бойци, тежка артилерия и танкове на границата с Газа.

Организация на обединените нации приканва Израел да анулира предизвестието за евакуация на 1,1 млн. палестинци, защото това може да трансформира протичащото се в региона в " бедствена обстановка ". Наредбата за евакуация се отнася и до чиновниците на Организация на обединените нации в Газа, които работят в обекти на интернационалната организация, в това число учебни заведения, здравни центрове и клиники.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да организира изключително съвещание в петък следобяд при закрити врата, с цел да разиска обстановката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР