Израелските военни казват, че са свалили приближаваща въздушна цел“ извън

...
Израелските военни казват, че са свалили приближаваща въздушна цел“ извън
Коментари Харесай

Израел твърди, че е свалил „въздушна цел“ близо до град Ейлат на Червено море

Израелските военни споделят, че са свалили приближаваща „ въздушна цел “ отвън израелското въздушно пространство, покрай град Ейлат на Червено море, заради районно напрежение напредък на фона на войната Израел-Газа.

Инцидентът във вторник провокира сирени за въздушна паника в известния туристически курорт и накара жителите да бягат за леговище.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Глад и отчаяние': Агенцията на Организация на обединените нации осъжда изискванията в Газа, жертвите на деца Войната на Израел против Хамас: Списък с основни събития, ден 25 Израелските делегати носят жълти звезди на срещата на Организация на обединените нации за войната в Газа Палестинците се притесняват, че Израел ще удари болница Ал-Кудс в Газа края на списъка

След в началото предизвестие за допустимо „ навлизане на противников аероплан “, военните споделиха в изказване, техните „ системи идентифицираха въздушна цел, приближаваща се до израелска територия “.

„ Нямаше опасност или риск за цивилните “, добави той.

Изявлението не удостоверява произхода на хипотетичния дрон, само че локалните медии допускат, че той може да е пристигнал от северен Йемен, който се ръководи от хусите, група, подкрепяна от Иран.

„ Това е безпокойствие за Израел, защото той към този момент е замесен в спор с подкрепяната от Иран Хизбула на своя северен фронт “, сподели Сара Хайрат от Ал Джазира, репортаж от окупирания Източен Йерусалим.

На 27 октомври дронове провокираха детонации в египетските градове Таба и Нувейба в Червено море, покрай израелската граница. Израелското министерство на външните работи съобщи, че подкрепяните от Иран хуси са изстреляли дронове и ракети „ с желанието да навредят на Израел “.

Инцидентите пристигнаха два дни откакто Хамас, групата, ръководеща линията Газа, съобщи, че е изстреляла ракета към Ейлат. Израелските военни споделиха, че ракетата е паднала в намерено поле.

Също предходната седмица американската войска сподели, че боен транспортен съд на флота в северната част на Червено море е прихванал снаряди, изстреляни от хусите евентуално към Израел.

Регионалното напрежение се увеличи, откакто Хамас предприе изненадващо нахлуване в Израел на 7 октомври. Оттогава Хизбула взе участие във все по-тежък продан на трансграничен огън с Израел. Иран отхвърля да има каквато и да е роля в офанзивата на Хамас.

Междувременно Израел през последните дни разшири въздушните и наземните си офанзиви против линията Газа, която е подложена на безмилостни бомбардировки повече от три седмици.

Длъжностни лица в Газа споделят, че повече от 8000 палестинци са били убити при въздушните офанзиви на Израел, до момента в който в Израел броят на жертвите е надхвърлил 1400, съгласно израелските управляващи.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР