Израелските власти разрешиха на страните от НАТО да доставят на

...
Израелските власти разрешиха на страните от НАТО да доставят на
Коментари Харесай

Израел разреши на страните от НАТО да доставят на Украйна оръжия с израелски компоненти

Израелските управляващи позволиха на страните от НАТО да доставят на Украйна въоръжения, съдържащи израелски съставни елементи, съобщи Униан. Освен това Израел е финансирал пазаруването на " стратегически материали " за украинската страна.

Изданието Haaretz отбелязва, че израелското министерство на защитата неотдавна смекчи своите рекомендации, като позволи оръжейните доставки за украинската страна да съдържат създадени в Израел съставни елементи, да вземем за пример „ електрооптически системи и системи за ръководство на огъня ".

В обявата се споделя още, че американската администрация е убедила Израел да финансира " стратегически материали " за милиони долари като помощ за Украйна.

По данни на трима високопоставени европейски дипломатически чиновници, американците са желали Израел да достави на Киев зенитни батареи. Но след договаряния сред държавните управления на двете страни е решено Израел да финансира помощ за отбраняващата се страна под формата на стратегически материали. За задачата сума от няколко милиона $ е била преведена в страна от НАТО, участваща интензивно в доставките на военна техника за Украйна. Тази страна е закупила стратегически материали и към този момент ги е изпратила в Украйна. Не се оповестяват елементи.  

Същевременно израелските управляващи са помолили участващите в договорката страни да не я разгласяват, с цел да „ не се разсърди Путин ".  

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР