Израелските власти одобриха строежа на над 2300 жилища в еврейски

...
Израелските власти одобриха строежа на над 2300 жилища в еврейски
Коментари Харесай

Израел одобри строежа на 2300 жилища в еврейски селища на Западния бряг

Израелските управляващи утвърдиха градежа на над 2300 жилища в еврейски селища на Западния бряг, заяви неправителствената организация "Мир в този момент ", представена от Франс прес.

През последните дни комисия по обмисляне към израелското министерство на защитата е одобрила градежа, посочи организацията.

Одобрени са 2304 жилища, като 1466 от тях още са на първа фаза в процедурата по утвърждение, която минава на няколко стадия.

"Одобряването на тези жилища е част от пагубна политика на държавното управление, чиято единствена цел е да попречва опцията за мир и решение с две страни посредством анексирането напълно или частично на Западния бряг ", разяснява тази Неправителствени организации, която е срещу разрастването на еврейските селища.

В момента в Източен Ерусалим и на Западния бряг живеят над 600 000 еврейски заселници, които постоянно са в спор с живеещите на тези територии близо три милиона палестинци.

В обръщение предишния месец до заселниците във връзка плануваните за септември парламентарни избори израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание, че никое еврейско населено място на Западния бряг няма да се разтурва.

Миналата седмица Израел утвърди градежа на 700 жилища за палестинци в регион на Западния бряг под израелски надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР