Израелските власти одобриха изграждането на още 1936 жилища за еврейски

...
Израелските власти одобриха изграждането на още 1936 жилища за еврейски
Коментари Харесай

Израел одобри хиляди нови строежи в палестински територии

Израелските управляващи утвърдиха построяването на още 1936 жилища за еврейски заселници на Западния бряг, в палестински територии, съгласно данни на израелската неправителствена организация Peace Now.

Организацията остро стачкува против решението, което пречи на мира и сигурността в района.

Припомняме, че в края на предходната година, Службата на Организацията на обединените народи за Координация на филантропичните въпроси разгласи, че израелските управляващи са разрушили и конфискували стотици палестински здания на Западния бряг от януари тази година, съобщи Press.tv.

Световният орган в отчет, озаглавен " Защита на цивилните жители ", разгласи, че до момента тази година са разрушени или конфискувани 617 здания и изселени 898 палестинци.
 Израел: Над 600 разрушени здания и 900 изселени палестинци за година
Израел: Над 600 разрушени здания и 900 изселени палестинци за година

Според отчет на Организация на обединените нации

Той означи, че данните съставляват нарастване от 35 и 92 % в съпоставяне с еквивалентния интервал през 2018 година.

Израелската войска в този момент има цялостен надзор върху ресурсите, планирането и строителството в региона на Западния бряг и строго лимитира палестинското строителство до по-малко от един % от региона.

Територията съставлява повече от 60 % от Западния бряг и би представлявала забележителна част от бъдеща палестинска страна, според по този начин нареченото " решение за две страни ".

Израелското държавно управление отпусна през декември 40 милиона шекела ( 11,4 милиона $ ) за развиването на селища на Западния бряг , разгласи Бенямин Нетаняху.

" Днес одобрихме бюджет от 40 милиона шекела за подсилване на обитаемоте места в Юдея и Самария . Терорът няма да ни изтръгне отсам, тъй като това е нашата земя ", написа Нетаняху в " Туитър ".

На 19 ноември Нетаняху утвърди началото на развой на утвърждение на законопроект , който ще разшири суверенитета на Израел до елементи от Западния бряг .
 Израел с необикновен ход – утвърди палестински жилища измежду евреи на Западния бряг
Израел с необикновен ход – утвърди палестински жилища измежду евреи на Западния бряг

Израелското утвърждение за строителство на палестински жилища в Зона C е извънредно, защото там са множеството от еврейските селища

Според The ​​Jerusalem Post, министър председателят подхванал такава стъпка, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон има вяра, че еврейските селища на Западния бряг не нарушават интернационалното право .

През декември 2016 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция 2334 , с която изисква преустановяване на дейностите по израелски селища в окупираните палестински територии .

Тогава Израел съобщи, че няма да съблюдава наредбите на документа на Организация на обединените нации .

Главният прокурор на Международния углавен съд заяви преди седмица , че има " база " за следствие на закононарушения на палестинските територии. Решението идва пет години, откакто съдът за първи път стартира предварителна инспекция по молба на палестинците.

Фату Бенсуда разгласи, че има съображение за следствие на обстановката в Палестина и съответно на военни закононарушения , които са осъществени в Ивицата Газа през 2014 година от израелската войска. По думите й заселническата политика на Израел на Западния бряг също може да съставлява военно закононарушение . Тя добави, че преди да стартира следствието ще изиска от основания в Хага арбитражен съд да вземе решение за юрисдикцията на територията , защото Израел не е член на съда.
 Израел събаря „ незаконни” палестински жилища
Израел събаря „ противозаконни ” палестински жилища

Стотици служители на реда и бойци са ситуирани в палестинския квартал Sur Baher в покрайнините на Йерусалим, до момента в който багери събарят жилищни постройки

Това значи, че съдът може да стартира цялостно следствие, което да докара до покачване на обвинявания на израелски и палестински представители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР