Израелските въоръжени сили заявиха днес, че броят на хората, държани

...
Израелските въоръжени сили заявиха днес, че броят на хората, държани
Коментари Харесай

Израел: Хамас държи 199 заложници, информирахме семействата им

Израелските въоръжени сили обявиха през днешния ден, че броят на хората, държани като заложници от палестинското ислямистко придвижване Хамас, е 199, съобщи Франс прес. Досега се знаеше за 155 заложници.

 

" Информирахме фамилиите на 199 заложници ", сподели през днешния ден на конференция Даниел Хагари, представител на израелските въоръжени сили. Той акцентира, че " напъните във връзка със заложниците са народен приоритет " и че " армията и Израел работят през деня и нощем, с цел да ги освободят ".

 

Над 1400 са убитите в Израел при офанзивата на бойците от Хамас, излиза наяве от най-скорошните данни на израелските управляващи.

 

Над 2750 души бяха убити при израелски удари на възмездието против линията Газа, която се намира под ръководството на Хамас, оповестяват локалните управляващи.

 

 

По-рано през днешния ден израелската войска заяви, че от началото на спора на 7 октомври е ликвидирала шестима висши функционери на Хамас в линията Газа, съобщи ДПА. Сред тях са членове както на политическото, по този начин и на военното крило на ислямисткото придвижване, което ръководи палестинския анклав, написа в изказването.

 

В текста са посочени двама командири от Хамас, за които се твърди, че са забъркани в клането от 7 октомври в Южен Израел. Ликвидиран е и пълководец, отговарящ за сигурността в южната част на линията Газа. Двама от тези трима души са убити в края на предходната седмица.

Израелската войска загатва и още двама висши функционери на Хамас, които бяха оповестени за мъртви още предходната седмица - икономическия министър на палестинското придвижване Джауад Абу Шамала и Закария Абу Мамар, за който се твърди, че е отговарял за интернационалните връзки на групировката. Израел упреква Шамала, че е играел значима роля в ръководството на финансите на " Хамас " и е управлявал интервенциите на придвижването против Израел.

 

Ликвидиран е и командирът на въздушното наблюдаване в Газа.

Задачата на израелската атака в линията Газа, с която Израел дава отговор на най-голямото в историята си проливане на кръв на свои мирни жители, е да унищожи Хамас в анклава, отбелязва ДПА.

Съществена част от управлението на придвижването обаче се намира не в линията Газа, а в чужбина. Например политическият лидер на Хамас Исмаил Хания живее в в Катар.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР