Израелските въоръжени сили заявиха, че снощи са осуетили планирана ракетна

...
Израелските въоръжени сили заявиха, че снощи са осуетили планирана ракетна
Коментари Харесай

Израел съобщи, че е осуетил ракетна атака на Хизбула

Израелските въоръжени сили обявиха, че нощес са осуетили планувана ракетна офанзива на ливанската шиитска военна формация Хизбула.

В известие на израелските сили за самозащита, се споделя, че те са поразили " инфраструктура на терористите от Хизбула в Ливан, в това число боен обект и бдителен пункт ". В известието се прибавя, че са били изумени " четири терористични кафези на Хизбула, настоящи по границата с Ливан ".

Според израелските сили за самозащита клетките са възнамерявали да изстрелят противотанкова ракета по израелския град Шломи.

Откакто Израел стартира масирана акция с въздушни удари в линията Газа в отговор на нападението, осъществено на 7 октомври от Хамас, зачестиха случаите на принуждение по границата сред Израел и Южен Ливан, който се намира под контрола на Хизбула, разяснява ДПА. Имаше жертви и от двете страни на границата.

На фона на ескалирането на офанзивите от страна на Хизбула Израел желае да изтегля още градове в северната част на страната. Министърът на защитата Йоав Галант сподели, че е одобрил евакуацията на още 14 селища покрай ливанската граница. Преди седмица Израел към този момент разгласи основаването на 4-километрова неразрешена зона в региона на границата с Ливан.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести Хизбула да не открива втори фронт на спора с ръководещата в Газа Хамас, защото това би било " грешката на живота ѝ ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР