Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че са нанесли удари

...
Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че са нанесли удари
Коментари Харесай

Високо напрежение и размяна на ракети между Израел и Сирия

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че са нанесли удари по няколко цели в Сирия, откакто ракети са били изстреляни към Израел, съобщи ДПА.

След ракетния обстрел против територията на Израел в ранните часове през днешния ден израелските военни споделят, че тяхната артилерия нанася удари против Сирия, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че ракетите са последвали три други изстреляни по-рано през нощта от сирийска територия ракети, само че нито една от тях не е нанесла вреди. Израелските сили за защита показват, че общо шест ракети са били изстреляни към Голанските възвишения. Това в допълнение покачва напрежението след експлоадирането на принуждение в района, добавя ДПА.

Според ЦАХАЛ ракетните набези са били две. При втората офанзива две ракети са " минали на израелска територия " и една ракета е била прехваната. По-рано са били изстреляни три ракети, като една от тях е паднала в южната част на Голанските възвишения. Няма данни за жертви. В отговор на нападенията ЦАХАЛ съобщи, че са били ударени пусковите установки в Сирия, от които са били изстреляни ракетите.
Експлозии са били чути и в покрайнините на столицата на Сирия Дамаск, оповестиха рано тази заран сирийски държавни медии, съобщи Ройтерс.

Голанските възвишения са стратегически значим каменист регион, дълъг към 60 км и необятен към 25 км. Платото е окупирано от Израел по време на Шестдневната война през 1967 година и анексирано през 1981 година. Международната общественост счита този регион за сирийска територия, окупирана от Израел.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично призна Голанските възвишения за израелска територия през март 2019 година, отбелязвайки поврат в дотогавашната американска външна политика.
Израелските военновъздушни сили постоянно бомбардират цели в прилежаща Сирия, с цел да попречат на проиранските милиции да разширят военното си въздействие в разкъсваната от война страна.

Ракетните набези се правят на фона на високото напрежение в този район, откакто през последните дни от линията Газа и Ливан бяха изстреляни ракети към Израел, който бързо стартира контраатаки, напомня ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР