Израелските сили за отбрана съобщиха, че Северен Израел днес е

...
Израелските сили за отбрана съобщиха, че Северен Израел днес е
Коментари Харесай

Северен Израел бе подложен на интензивен обстрел от ливанска територия

Израелските сили за защита оповестиха, че Северен Израел през днешния ден е бил подложен на натоварен обстрел от ливанска територия и че в отговор те са нанесли удари по " терористична клетка ", взела участие в офанзивата, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Малко откакто в Северен Израел прозвучаха сирени за въздушна паника, военните оповестиха, че " са разпознати към 40 изстрела от Ливан към региона на Мерон ".

Към момента не се оповестява за жертви и вреди.

Малко по-късно ливанската шиитска формация " Хизбула " съобщи, че рано тази заран е блъснала основен израелски пост за наблюдаване с 62 ракети като " първичен отговор " за убийството на заместник-лидера на " Хамас ", добавя Ройтерс.

Салех ал Арури беше погубен във вторник от израелски дрон в южно предградие на ливанската столица Бейрут. Според анализатори това може да се преглежда като обръщение към ливанската шиитска формация, която е съдружник на " Хамас ", че даже нейният бастион в предградието Дахиех уязвим на офанзиви от Израел.

В публикуваното през днешния ден изказване на " Хизбула " се показва, че групировката е поразила главен израелски пост за " въздушно наблюдаване " и " въздушен надзор ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР