Израелските сили изпратиха танкове по-дълбоко в райони в южната част

...
Израелските сили изпратиха танкове по-дълбоко в райони в южната част
Коментари Харесай

Израелската армия влезе с танкове в южната част на ивицата Газа

Израелските сили изпратиха танкове по-дълбоко в региони в южната част на линията Газа в неделя, до момента в който борбите с водените от „ Хамас ” бунтовници бушуват, а здравните управляващи в Газа споделиха, че израелските военни удари са умъртвили 66 палестинци в целия анклав в последните 24 часа, оповестява.

Танкове навлязоха по-дълбоко в трите града Ал-Карара, Ал-Зана и Бани Сухайла, в източната част на Хан Юнис в южната част на Газа, а медиците споделиха, че минимум девет палестинци са били убити по-рано в неделя от израелски военни удари в тези региони.

Жителите споделиха, че яростни боеве се чуват в източните региони на Хан Юнис, където работи армията. Новите нападения накараха още хиляди фамилии да изоставен домовете си и да се насочат към пренаселените региони в Ал-Маваси на запад и на север към Деир Ал-Балах.

През последните няколко дни израелската войска съобщи, че офанзивата в източната част на Хан Юнис е била в отговор на възобновени офанзиви, в това число ракетен обстрел, от тези региони и с цел да попречи на Хамас да се прегрупира. В него се споделя, че силите са умъртвили десетки екстремисти в региона и са унищожили военна инфраструктура.

Междувременно в Рафа, покрай границата с Египет, израелските сили навлязоха по-дълбоко в северните елементи на града, където към момента не са поели цялостен надзор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР