Израелските пожарникари се борят с огромен пожар западно от Йерусалим,

...
Израелските пожарникари се борят с огромен пожар западно от Йерусалим,
Коментари Харесай

Израел се бори с огромен пожар до Йерусалим

Израелските пожарникари се борят с голям пожар западно от Йерусалим , който е изгорил 2000 хектара (5000 акра) гори през последните три дни, оповестява БиБиСи.

Изглежда, че пожарът бе овладян в неделя вечер, само че мощните ветрове и ниската мокрота го възвърнаха интензивността у в понеделник.

Властите бяха принудени да изтеглят към 2000 поданици на околните градове и села като защитна мярка. Външният министър на Израел също помоли прилежащите страни за помощ .

Гърция и Кипър дадоха отговор с оферти за изпращане на самолети , обявиха чиновници, въпреки че не беше ясно дали те ще са нужни.

Във вторник пожарникарите се борят да потушат десетки горещи точки , като се чака вятърът да се усили следобяд . " Разположени сме в доста региони, тъй като ветровете могат да пренесат огъня на нови места ", сподели формалният представител на израелската пожарно-спасителна работа Нисо Гуета.

Огънят изпрати облак гъст черен пушек над Йерусалим и жителите бяха посъветвани да лимитират интензивността си навън заради доста високи равнища на замърсяване .

Горският пожар е един от най-големите в историята на Израел , само че до момента няма починали. През 2010 година 44 души починаха при пожар на планината Кармел, в северната част на страната, който изгори 2500 хектара.

Комисарят на пожарната и избавителните служби Деди Симчи съобщи, че пожарът е породен от хора, само че проверяващите към момента не знаят дали е палеж или немарливост .

Бързото му разпространяване е подкрепено от сухата растителност на Йерусалимските хълмове след релативно суха зима и горещо лято .

" Кризата с климата ще направи сходни събития по-чести и мощни , а Израел е изключително сензитивен към суша и стопляне ", предизвести министърът на опазването на околната среда Тамар Зандберг по време на посещаване в командния център на пожарната работа, оповестява " Таймс оф Израел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР