Израелските отбранителни сили заявиха, че са осигурили ключова крепост на

...
Израелските отбранителни сили заявиха, че са осигурили ключова крепост на
Коментари Харесай

Десетки хиляди цивилни бягат на фона на тежки битки в Газа

Израелските отбранителни сили обявиха, че са обезпечили основна цитадела на Хамас след 10-часова борба.

Войските, принадлежащи към бригадата Нахал, една от главните пехотни единици на IDF, обезпечи това, което назова цитадела, наречена " Outpost 17 " в западна Джабалия в северната част на Газа.

IDF сподели, че взе участие в боеве " над земята и в под земята маршрут ", което допуска, че Хамас може да е употребявал част от голямата си тунелна мрежа по време на борбата.

Израел-Газа последно: Ключовата цитадела на Хамас е предпазена след 10-часова борба, твърди IDF

Конференция за помощ в Париж

Това идва откакто представители на западни и арабски страни, Организация на обединените нации и неправителствени организации се събраха на интернационална конференция в Париж за даване на незабавна помощ на цивилни в обсадената Ивица Газа.

Конференцията събра към 80 страни и организации, с цел да намерят способи да оказват помощ на ранените цивилни да избягат от обсадата.

Повече от 1,5 милиона души - или към 70% от популацията на Газа - са напуснали домовете си и един почти 1,2 милиарда $ са нужни, с цел да се отговори на рецесията в палестинските региони.

Хуманитарни организации приканиха за постъпване на повече помощ в Газа, която се ръководи от Хамас.

Прочетете повече: < br /> Кой е водачът на Хамас в Газа Яхя Синвар
Лидерите на Хамас „ вървят мъртви хора “, твърди Израел

Марк Стоун рапортува от израелско-египетската граница

Марк Стоуни от Sky на израелско-египетската граница на Ницана и даде настояща информация за положението на преминаващия през Рафах към Газа и потока от помощ.

Той сподели, че „ границата е отворена и камионите минават през... [но в] струйка ".

Закъснения пораждат, тъй като Израел упорства да ревизира всеки камион, който влиза в Газа - от личната му земя, изясни Стоун.

" Около 100 камиона дневно сега са им е разрешено да преминат от Египет в Израел, където са тествани за сигурност “, сподели той.

След като бъдат утвърдени, камионите се връщат назад в Египет и им е позволено да преминат в Газа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа.

Видео дневник: „ Няма бъдеще в Газа “

Призиви за преустановяване на огъня

Върховен представител на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани за преустановяване на огъня и сподели, че и двете страни са направили военни закононарушения през месеца на сражения за анклава.

Говорейки на конференцията в Париж, Ян Егеланд, генералният секретар на Норвежкия съвет за бежанците, сподели: „ Не можем да чакаме нито минута повече за филантропично преустановяване на огъня или повдигане на [обсадата], което е групово наказване.

„ Без преустановяване на огъня, повдигане на обсадата и безразборни бомбардировки и военни дейности, кръвоизливът на човешки животи ще продължи. “

Израел отхвърли всевъзможни апели за преустановяване на огъня, до момента в който Хамас не освободи жестоко 240 заложници, взети по време на офанзивата на 7 октомври.

Хамас умъртви 1400 души, най-вече цивилни, съгласно израелските данни - в най-лошия ден на клане в 75-годишната история на страната.

Палестинските управляващи споделиха, че 10 569 поданици на Газа са били убити към сряда, към 40% от тях деца.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР