Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) заявиха, че са убили заместник-лидера на

...
Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) заявиха, че са убили заместник-лидера на
Коментари Харесай

Израелските отбранителни сили убиха заместник-командира на Хамас

Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) обявиха, че са умъртвили заместник-лидера на въоръженото крило на Хамас, което го прави най-висшия войник, погубен на територията на страната по време на войната, съобщи Агенция Франс Прес.

Това се случи в миг, в който израелската войска обсади най-големия болничен комплекс в Ивицата Газа " Ал-Шифа ".

Докато течеше нападението, Израел изпрати шефа на разузнаването си в Катар за възобновяване на договарянията за помирение, а основният съдружник Съединени американски щати прикани за " опция " на очертаващото се сухопътно навлизане в южния град Рафах.

Опустошителната война, почнала след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, е довела до това, че към половината от жителите на Газа - към 1,1 млн. души - изпитват " пагубен " апетит, предизвестява оценка на продоволствената сигурност, подкрепена от Организация на обединените нации.

„ Експертният отчет е доказателство за нуждата от неотложно филантропично преустановяване на огъня ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, като осъди " напълно породеното от индивида злополучие ".

Рязкото увеличение на броя на жертвите измежду цивилното население на Газа и огромните опустошения затвърдиха международната съпротива против военната интервенция и обсадата на Израел, в това число обвиняванията в съзнателно недояждане на палестинските цивилни жители.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обаче не е смекчил военните си цели.

В телефонен диалог с президента на Съединените щати Джо Байдън Нетаняху удостовери уговорката си " да реализира всички цели на войната " - да отстрани Хамас, да освободи всички заложници и да " подсигурява, че Газа в никакъв случай няма да съставлява опасност за Израел “.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че военната акция на Израел е трансформирала Газа в най-голямото " гробище под намерено небе " в света и че Израел употребява глада като " оръжие за война "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР