Израелските отбранителни сили (IDF) пуснаха видеозапис, който според тях е

...
Израелските отбранителни сили (IDF) пуснаха видеозапис, който според тях е
Коментари Харесай

ВИДЕО: Израел показа как лидерът на Хамас Синвар бяга в тунел в Газа със семейството си

Израелските отбранителни сили (IDF) пуснаха видеозапис, който съгласно тях е на ръководителя на Хамас Яхя Синвар с членовете на фамилията му в тунел под Газа. Клипът демонстрира бойци, които вършат обиколка на тунел, където Синвар и други високопоставени чиновници на Хамас се допуска, че са се скрили дни след офанзивата против Израел на 7 октомври.
„ По време на интервенцията на специфичния отряд... беше намерено видео в тунел от инсталирана там охранителна камера. Кадрите демонстрират по какъв начин водачът на Хамас и всеобщ палач Яхя Синвар бяга с децата си и една от дамите си “, сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари на брифинг.
Съобщава се, че фрагментите са снимани на 10 октомври, три дни откакто бойци на Хамас нападнаха Израел и убиха близо 1200 души, съгласно израелски публични лица, и взеха повече от 240 други като заложници назад в Газа.
Оттогава Израел отвърна с военна интервенция в Газа и умъртви близо 28 500 души, най-вече дами и деца, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство в Газа.
Видеото, съгласно Times of Israel, демонстрира, че тунелът има две бани, кухня, зона за спане и обособена стая, за която IDF сподели, че принадлежи на Синвар.
В стаята, съгласно израелските медии, бойците са намерили сейф с милиони шекели и долари в брой. Въпросният тунел е бил в Хан Юнис в южната част на Газа, съгласно IDF.
Хагари сподели, че видеото, получено от камера за наблюдаване, е снимано на 10 октомври и демонстрира, че Синвар „ избягал със фамилията си подземен в един от безвредните комплекси за настаняване, които е построил авансово “.
Клипът демонстрира мъж, братът на Синвар Ибрахим, който води водача на Хамас, дружно със брачната половинка и децата му през тунела, заяви Times of Israel.
Израел обществено упрекна Синвар, че е „ мозъкът “ зад терористичната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври. „ Решени сме да го заловим – и ще го заловим “, сподели представителят на IDF.
„ Това видео на Синвар е резултат от нашия лов. Този лов няма да спре, до момента в който не го заловим мъртъв или жив “, сподели Хагари. Твърди се, че фотосите, оповестени във вторник, са първите на шефа на Хамас от началото на войната.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР