Израелски заложник, който беше освободен като част от временно примирие

...
Израелски заложник, който беше освободен като част от временно примирие
Коментари Харесай

Израелски заложник успял да избяга, но жители на Газа го върнали в плен

Израелски пленник, който беше освободен като част от краткотрайно помирение в Ивицата Газа, преди този момент е съумял да избяга за малко от похитителите си от " Хамас ", откакто постройката, в която са го държали, се срутила по време на бомбардировка, описаха негови родственици, представени от Ройтерс.

25-годишният Рони Крибой беше, освободени в неделя, дружно с, които бяха авансово контрактувани в договарянията сред Израел и " Хамас ".

Позовавайки се на съществуването на съветско поданство у Крибой, " Хамас " сподели, че той е бил освободен, с цел да покаже благодарност към Москва , единствената международна мощ, която намерено по време на продължаващата към този момент седем седмици война.

Подобно на други освободения заложници, Крибой е бил държан надалеч от медиите в това, което израелските управляващи разказват като " опит да се съсредоточат върху подпомагането на физическото и прочувственото им възобновяване ".

Семейството му сподели, че Крибой е липсващ, до момента в който е работил като театрален асистент на танцово празненство навън , където въоръжени бойци на " Хамас " избиха 364 празнуващи на 7 октомври от общо 1200 починали. Седмица по-късно израелските управляващи откриха, че той е измежду към 240-те души, взети в плен.

Лелята на Крибой, Йелена Магид, сподели в изявление за израелското радио Кан, че е говорила с Крибой след завръщането му.

" Той описа, че е бил хванат от терористи, които са го държали в постройка, която е била бомбардирана ", сподели тя, явно споменавайки израелския обстрел, добавяйки, че той е получил рани на главата там.

" Той съумя да избяга и да се крие самичък четири дни. Опита се да стигне до границата. В последна сметка жителите на Газа го хванаха и го върнаха в ръцете на терористите . "

Братовчедът на Крибой, Алекс Магид, даде сходен роман в изявление за армейското радио на Израел в понеделник, като добави, че бомбардирането на постройката е умъртвило няколко палестински въоръжени мъже.

Шестима заложници, които към момента са в Газа, имат и съветско поданство, съгласно израелското държавно управление.
 Израел уточни изискванията за удължение на примирието
Израел уточни изискванията за удължение на примирието

" Хамас " се пробва да освободи шест съответни палестински затворнички
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР